bara äta när man är hungrig??

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4920
  Avatarbellatrix
  Deltagare

  Alltså en fråga, har ju läst mycket nu om LCHF och har kört dieten sen i tisdags alltså totalt 4 dagar nu och allt funkar bra, men idag till lunch slog det både mig och mannen om detta med att bara äta när man är hungrig?? Ingen av oss var hungriga vid lunch men försökte ändå få i oss något är det fel sätt eller skulle vi helt enkelt ha skippat lunchen??

  För som det är just nu är jag typ aldrig hungrig eller sugen på något indirekt utan mer av vana som jag letar i kyl och skåp….Tacksam för tips….

  #75695
  AvatarVodo
  Deltagare

  du ska äta när du är hungrig och sluta när du är ”ohungrig” 🙂 kan vara lättare sagt än gjort dock. Vanans makt är stor. 🙂

  #75694
  AvatarFranke
  Deltagare

  Det är ju dumt att äta om man inte är hungrig… Har man fritt schema är det ju skönt att kunna äta endast när man är hungrig på riktigt. Då blir det för många bara 2 mål mat om dagen. Svårare om man har fasta lunchtider pga arbete eller barn, men då kan man ju modifiera sin frukost för att passa in med detta, själv skippar jag den helt för att hinna bli hungrig till lunch.

  #75702
  Avatarbellatrix
  Deltagare

  Är ju just det som är problemet, skolan är ju en sak där gör jag ju som jag vill och han bestämmer ju själv på sitt jobb vad, när och om….men vi har en snart 19 månaders tös som verkligen avskyr att äta ensam och vi har prövat tidigare att bara sitta med men har varit svårt för henne, så det har oftast blivit att vi äter med henne ….. och nu med lchf så är vi inte speciellt hungriga men för hennes del så ska det ju ätas vissa tider….speciellt när hon är ledig….är hon på dagis är det ju något annat….Jag vet inte vad alternativet skulle vara…..lite knepigt ….

  #75693
  Avatarqwe
  Deltagare

  Ät när ni brukar. Är ni inte hungriga så äter ni troligtvis mindre. Spara resten av maten till senare.

  #75703
  AvatarLeolisa
  Deltagare

  Jag kan rekommendera att äta på regelbundna tider. Tycker att det är sunt 🙂 Man kommer i någon slags balans och håller koll på vad man stoppar i sig på ett bra sätt. 🙂

  #75700
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Jag äter när jag är hungrig och slutar äta när jag är ohungrig..Det funkar för mig. Kanske det räcker att ni sitter med och dricker tex te när hon äter?

  #75696
  AvatarMadde01
  Deltagare

  ja, det är lite knepigt när man har mindre barn. Om inte föräldrarna äter, så kanske inte barnen heller äter o det är ju det som är tanken. Barn gör ju som den vuxne gör, inte vad man säger.

  Nu är mina barn 8 o 10 år, de har fattat att jag inte vill ha pastan/riset etc.
  När de äter mellanmål på em (när de går i skolan), sitter jag bredvid o dricker en kopp kaffe/thé.
  Funkar ngt sånt?

  #75697
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag är lite i samma sits. Har en 21 månaders som äter regelbundet. Ofta har han faktiskt fått äta själv, och det känns lite elakt och osocialt faktiskt. Men PF löser det problemet. Jag kommer börja med det på måndag igen, och då äter jag inget förrän vid 12-tiden. Endast svart kaffe på morronen. Sen äter han mellis själv, jag kanske tar ett ägg eller så då, eller bara kaffe som det blivit innan oftast. Sen är det ju middag vid 18-tiden och då äter hela familjen. Så det går att få ihop det. Ta en tallrik med bara skivat ägg eller nåt när lilltösen äter? Det kanske kan funka 🙂

  #75701
  AvatarCeleric
  Deltagare

  Du och din man äter helt enkelt tills ni är mätta. När ni sen blir hungriga igen så ska ni ta något mer att äta. Nej det är ingen fara finns ingen risk att du överbelastar med kalorier eftersom man blir så otroligt mätt av fett..

  #75698
  AvatarGohper
  Deltagare

  Ett ganska klassiskt dilemma. Att äta när man är hungrig, närhelst det inträffar funkar bra om man inte behöver ta hänsyn till någon.
  Nu har ni någon VIKTIG att ta hänsyn till!
  Är man inte hungrig när det är matdags, så får man se till att äta mindre målet innan så att blir hungrig när det är dags.
  Låter enkelt, men kan vara skitsvårt att hitta rätt. Men minska på intaget målet innan och justera tills det funkar.

  #75704
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Gällande barnen så äter dom väl om dom är hungriga? Vi har då aldrig krusat vår lille knodd, maten äts när den är framme, vare sig tidigare eller senare. Jag tycker det har funkat bra. Visst är det kanske inte fullt applicerbart på ett spädbarn men på en 2 åring tycker jag nog det funkar. Jag förbereder mig på mothugg 🙂

  Gällande problem med att man är ”tvungen” att äta en viss tid på dagen så blir det såklart knepigt, det går kanske att styra lite med när ni äter frukost eller storleken på på frukosten?. Liten frukost borde ge rejäl hunger vid lunch osv?

  #75699
  AvatarGohper
  Deltagare

  Nu är det väl svårt att ha en gemensam måltid med ett spädbarn, eller?
  Och kanske inte sååå viktigt.

  Quote:
  Gällande problem med att man är ”tvungen” att äta en viss tid på dagen så blir det såklart knepigt, det går kanske att styra lite med när ni äter frukost eller storleken på på frukosten?. Liten frukost borde ge rejäl hunger vid lunch osv?

  Det är så jag försöker få till det, två fasta mål per dag. Det är inte lätt när man är van vid stora portioner och det blir OS i tallrikstömmning.

  Quote:
  Jag förbereder mig på mothugg 🙂

  Varför då, det förstår jag inte?;)

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.