Barn och lchf Hjälp!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6177
  Avatardinolino84
  Deltagare

  Jag är en mamma till 2 barn, en pojke på 4 och en tjej på 10. Hela vår familj är riktigt sockerberoende. Det har gått så långt att min dotter är överviktig (t.o.m fetma om man går efter BMI). Min son är väldigt hyperaktiv (kanske har ADHD) men är absolut inte överviktig. Snarare tvärtom. Väldigt smal i kroppen.
  Jag har märkt på oss alla att vi inte mår bra. Humörsvängningar, hungerkänslor hela tiden, sugen på sött hela tiden osv.

  Så jag försökte läsa på om LCHF och så började vi allihopa igår. Vad jag förstår så ska väl hela familjen kunna äta LCHF? Bra för min dotter som är överviktig och bra för min son som är hyperaktiv. Men jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det för barnen? De fick precis samma mat som mig igår. Vi utesluter all potatis, ris, pasta och bröd. Ersätter det med mer grönsaker och mycket fett och självklart kött eller fisk. Men det är svårt att få dom att äta så. De är så vana att äta potatis eller annat till maten och frukost och mellis har bestått av söta saker som yoghurt och flingor och smörgås. Jag vet inte riktigt vad jag ska ge som dom kommer gilla?
  Sen märkte jag nu imorse att min son verkar jättematt och trött. Är detta verkligen inte farligt för barn? Jag vill ju bara att vi ska må bra allihopa och bli fria från allt socker.

  Har ni lite råd och tips ni som har barn själva?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.