barn och LCHF

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #136
  Avatarmaddan
  Deltagare

  Hej hej!! Har ätit LCHF kost i kanske 3 månader och mår mycket bättre. Har börjat ge min dotter på 15 månader samma kost också men undrar om det finns restriktioner gällande barn och denna kost. Märker att hon mår bttre också, är inte lika uppblåst i magen längre och håller sig mätt längre. Hon är en matfantast och har alltid varit det, har snarare fått begränsa hennes matintag ibland. Äter nästan lika stor portion som mig om hon själv får bestämma.. Detta har dock blivit bättre med denna kost, hon verkar mer mätt och bekåten. Bättre och jämnare humör också. Just nu har vi sommarlov men snart börjar hon igen på dagis där hon får vanlig kost till lunch samt frukt till mellanmål. Gör det något om hon fortsätter med vanliga maten på dagis som tidigare? Hon äter ju omelettfrukost med mig och middag med mig. Vill inte börja trassla med personalen på dagis angående kosten men det är klart att om jag märker att hon mår sämre får jag väl göra det ändå. Någon som är duktig på barn och LCHF kost???

  #7002
  AvatarIdean
  Deltagare

  Jag har en kompis vars barn äter lchf när han lagar mat och enligt vikt väktarna när hon lagar mat
  hans kommentar är entydigt när han lagar maten (lchf) så blir humöret jämnare vidare orkar barnen med mer av dagen innan de blir gnälliga samt att bajs sidan blir mindre samt fastare till formen
  Sen när hon får rumstera med barnmats burkar med mackor å kex enligt SLV blir det gnäll under dagen pga trötta ungar sen kommer vi till skit saken som blir till riktiga maränger efter att ungarna har ätit sig mätta på kolisar så skall de oxå ut i samma mängd så då kommer betyget

  Sen skall barn inte ha lätt produkter för de behöver fullvaran för att utvecklas rätt
  gammeldags mjölk o smör samt kött fisk inte en massa marmelad

  tack för ordet

  #7003
  Avatarhelen
  Deltagare

  Jag tog ett håranalysprov på min dotter och fick tipset att minska kolhydraterna och öka proteinintaget. Trots att hon drack MYCKET mjölk hade hon brist av de vitaminer som finns i mjölk och ost. Sköterskan förklarade att reseptorerna i tarmen som tar upp KOLHYDRATER är samma som tar upp tex KALCIUM i mjölken. Och kolhydraterna går före i kön på nåt vis. Vi ströp kolhydraterna inte helt men mycket och hon mår mycket bättre idag. (det här är 2 år sedan, långt innan min LCHF kontakt)

  Jag sa till personalen att min dotter SKA HA högst en liten potatis och resten kött och lite grönsaker på tallriken. Jag har en mycket bra kontakt med personalen och de möter alltid våra önskningar. De ursäktade sig att de inte kunde dela på lasagnen, det är ju mest pasta liksom….ja, det var ju på skämt såklart!! Men de VILL verkligen alltid göra allt för oss!!!

  Ta ett snack med personalen, minst EN i styrkan kommer att förstå och hjälpa dig och ditt barn!!! 😉

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.