Barnens pappa skitarg ang maten…

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4866
  AvatarPearlA
  Deltagare

  Åhh e så frustrerad!

  Vi har delad vårdnad jag och barnens pappa. Idag när han hämtade dem hade jag bakat ett lchf bröd och han blev skitarg och menar att hans barn ska absolut inte äta sådan dålig mat.

  Han säger sig ha läst vissa stycken i matrevolutionens bok och att det finns massor av forskning som påvisar att lchf är farligt. Att man missar mycket viktiga ämnen som finns i ”vanlig mat”.

  Han menar också att vi alltid ätit pasta, potatis m.m och innan vi gjorde det åt vi kanske bara en gång i veckan. Han säger också att det är omöjligt att träna på lchf-mat och att riktiga näringsforskare som tränar på elitnivå totalt förkastar lchf för det är omöjligt att träna sig bra på det. Man får massa biverkningar som sinnesförvirring m.m m.m

  Jag försökte förklara att de studierna är skit, med fel variabler m.m m.m (jag har läst forskningmetodik A och håller på med B kursen just nu) och jag bad han ta fram en studie som verkligen visar att det är farligt.

  Jag sa även att den enda skillnaden för barnen är att de äter mer grönsaker och mat utan tillsatser. De åt potatis igår (jag åt sallad) och de åt spagetti i förrgår (jag åt zucchini). Skillnaden är att jag har riktig grädde, creme fraice och smör i deras mat istället för light produkter.
  Då menar han att de varorna är så dyra för att de är dåliga, satt inte folk ska köpa dem. Att våra barn kommer bli tjocka.

  åååhh bråkade t.o.m framför barnen för första gången på 10år! Vad lär dom tro? (de är 10 och 7år gamla).

  Vet inte om jag ska skriva ut massa artiklar och trycka upp dem i ansiktet, eller om jag bara ska låta det vara. Han kommer troligen kriga med barnen för att de ska vilja äta ”skräpmaten” istället.

  Kul att vi alltid är och har varit överens om allt med barnen fram tills nu när jag börjat med lchf. :-

  #74849
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag tror att det hela handlar om osäkerhet från hans sida. Han kanske inte är så duktig på matlagning?
  Vad vet jag?

  Jag tycker att det är jättebra när man lagar mat ifrån grunden, mat gjord på riktiga ingredienser UTAN en massa tillsatser. Visst varorna är dyrare, men det är ju för att det är riktiga varor o inte en massa tillsatta saker i.

  Om jag vore du, så skulle jag låta det vara, även om det känns frusterande, men det är inte lätt att tala för döva öron.

  #74850
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ja, låt det vara en tid… inte värt att bråka inför barnen??
  Varför tror alla att barn BEHÖVER socker??

  #74852
  AvatarMynlen
  Deltagare

  synd det ska bli så där. Men nästa gång får du kontra med att när barnen är hos dig går det ingen nöd på dom, och när dom är hos honom får han göra bäst han vill. Jag tror inte det är skadligt för barnen, dom kommer ändå att följa efter det dom mår bäst av…

  MEN.. du kan säga att rena produkter i alla lägen är bättre än hel och halvfabrikat. Det kan han inte undgå från att det är så, och om du säger att du använder rena produkter.. tja.

  och säg att han ska ta sånt enskild, inte med barnen i närheten!

  #74854
  Avatarminglan66
  Deltagare

  Alla vill ju sina barns bästa och det är mycket att komma överens om 🙂 Jag får försvara mitt val att äta enligt lchf för många i min omgivning men eftersom jag mår bra och alla ser att jag går ner i vikt så har dom slutat att ifrågasätta det. Jag ger barnen lite kolhydrater eftersom dom är vana vid det men mera grönsaker och jag käkar grönsaker istället.Aspartam är inte särskilt nyttigt heller……… låt det bara ebba ut och göm brödet i fortsättning. 😉 Barnen äter säkert hellre din goda mat än skräpmat! Lycka till!

  #74855
  AvatarPearlA
  Deltagare

  Tack för alla svar, vad gulliga ni är 🙂

  Pappan lagar faktiskt ganska bra mat. Rullar egna köttbullar, inte så mycket halvfabrikat/helfabrikat men mycket potatis m.m

  Jag får helt enkelt ta att vi är oöverens och invänta honom. Vill han diskutera mitt matval får han göra det när inte barnen är närvarande.

  #74853
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Ställ honom en enkel fråga.. Vad är mest naturligt? Mat som kommer från naturen såsom kött, ägg och grönsaker eller mat som kommer från industrin där de mixtrats fram med diverse e-medel, tillsatser och smakförstärkare?

  #74851
  AvatarSolile
  Deltagare

  Hua, har haft liknande problem med min 12-åring. Han bad om att få äta (LCHF) som sin mamma (alltså jag) eftersom min mat såg mycket godare ut och smakade bättre. Hans pappa sade direkt att han behöver äta potatis, ris, pasta mm men hade inget riktigt bra argument. Han håller dock med om att fullfeta produkter är bäst osv… Grejen är att sonen har lite övervikt som smugit sig på senaste året, och han ser ju att jag gått ned i vikt genom att strunta i godis, ris, pasta och potatis. Men han får inte äta LCHF för sin pappa. Inte ens en snällare variant.

  Men jag tycker att du absolut ska ta det privat med honom när inte barnen är med. Och som de andra säger, låt det vara tills vidare. Ge dina barn det du och dom vill ha när dom är hos dig. Han behöver väl inte få deras matintag redovisade sen eller?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.