Bästa träningen i hemmet???

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5160
  AvatarCCA
  Deltagare

  Är sjuk sugen på att komma igång och träna. Problemet är att sambon oftast ligger ute på jobb och jag vet att måste jag skaffa barnvakt varje gång för att komma iväg kommer det aldrig bli av. Behöver därför tips på bra träning inom hemmets väggar? Ska man satsa på kondition, styrka eller en kombination?

  #79651
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Att träna hemma går alldeles utmärkt! Det hänger mest på självdiciplin, inspiration och motivation. 😀

  Köp gärna gummiband att arbeta med. Gummiband fungerar för hela kroppen och är dessutom perfekt till att forma rumpan. Det finns ju även riktigt billiga hantlar att köpa på vissa butiker.

  Jag använder ofta gummiband på mina pass och rumpövningen är väldigt omtyckt, den är älskad av tjejerna medan killarna mest kvider. 😉

  Armhävningar, sit ups, utfall, knäböj med och utan vikt, kissande hunden osv… ja det finns massor av övningar som bygger och formar och som funkar perfekt att utföra hemma. 🙂

  Kettlebellträning är också något som fungerar ypperligt att köra hemma. OBS! Jag råder dig dock att titta på flera videos om utförandet innan du ger dig på kettlebellträning och börja försiktigt. Det är inte så bara att svinga en kettlebell, man ska vara rädd om kroppen och hastiga övningar kan vara påfrestande på senorna.

  Hopprep är annars ett utmärkt sätt att bränna lite extra kalorier. Det är billigt i inköp och perfekt för intervallträning inomhus och du kan använda det flera gånger om dagen i korta eller långa sessioner.

  Om man gillar att cykla kan ju en motions- eller spinningcykel var n bra investering, dock väldigt mycket dyrare i inköp än hantlar, gummiband.och hopprep.

  Man behöver inte vara så avancerad, det viktiga är att man tränar och gör det regelbundet. 🙂

  Jag pm:ar tipset om gummiband så jag inte publicerar nån reklam.

  Vill du ha mer ingeånde tips om gummibandsövningar så bistår jag dig gärna. Annars finns det övningar på nätet och i gummibandsförpackningen brukar det medfölja instruktioner.

  Sen är det bara att sätta på lite musik du blir glad av och köra igång.

  Lycka till!

  #79655
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Ett litet udda tips kanske men jag drar det ändå då jag noterar att du har barn.

  Mossan köpte ett wii för några år sedan till familjen och då även ett wii fit plus, ett träningsprogram och en bräda man utför övningar på, programmet innefattar en coach och massor av träningsövningar.

  Det kan inte vara helt värdelöst då mossan fortfarande kör det hela tiden.

  Man kan även läsa av sina resultat, vikt osv..

  Till SueAnn: i ditt inlägg tycker jag gott man man länka till en produkt utan att det känns fel, reklam är för mig tex om du säljer gummiband och du länkar till din produkt, i detta fallet hade det bara höjt kvallen på ditt inlägg ännu mer, iallafall enligt mig.

  #79653
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Pilates boll och gummiband! Körde det som uppvärmning innan kick boxningen i tisdags och kan fortfarande inte använda magmusklerna än 😉

  Sit ups på pilates boll är oslagbart! Och såna där när man gör sneda sit ups (ingen aning om vad de heter) Dom tar tag i kärlekshandtagen märkte jag:)

  Finns hur mkt övningar som helst du kan kolla som du kan göra med pilates boll, bara googla 🙂

  #79648
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Roddmaskin- den tränar många och stora muskelgrupper! Tar inte så mycket plats och är billigare eller samma pris som ett gymkort!

  #79649
  Avatarwar
  Deltagare

  Städning medans man släpar på småbarn, underbar motion och så blir det rent med !

  #79646
  AvatarCCA
  Deltagare

  tack för alla tipsen nu har jag lite och bita i.

  #79650
  Avatarwar
  Deltagare

  Vi har precis som Bimmerboy tipsar om tränat en del med våra tv spel, finns ju massor av motionsprogram, dansspelen är underbara för att få igång flåset och sjukt roliga

  #79652
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Ja, ingen kan säga att man inte kan komma i form med hemträning. Det finns så många varianter av hemträning så det kan anpassas till vem som helst. 🙂

  Till och med tv-spel ger ju motion idag! 😀

  #79645
  AvatarCCA
  Deltagare

  Har ett wii och brukar köra zumba på det. har precis beställt smurfdance till barnen. Nu när ni säger det kom jag på att jag ju faktiskt har wii fit (med bräda) oxå. Hade glömt det eftersom det ligger bakom en massa lådor med urväxta barnkläder som jag måste gå igenom inför en loppis. Fit-kitet skulle bli belöningen när det var gjort.

  #79657
  AvatarGoranGoran
  Deltagare

  Bodyrock tv finns på youtube för de som tränar hemma.

  #79654
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  @GöranGöran 379933 wrote:

  Bodyrock tv finns på youtube för de som tränar hemma.

  Går inte att träna till henne, tappar konceptet helt :w00t-smiley:

  #79644
  Avatarulfons
  Deltagare

  Sökte på det, oj ojoj.

  #79647
  AvatarCCA
  Deltagare

  Om du hittar motsvarande med en kille i stället så är jag på :wink-smiley:

  #79658
  AvatarGoranGoran
  Deltagare

  @CCA 380478 wrote:

  Om du hittar motsvarande med en kille i stället så är jag på :wink-smiley:

  Jag får spela in lite videos, =)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.