bättre hy av grönsaker?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3339
  Avatarmooa
  Deltagare

  Detta grundar sig inte på några vetenskapliga forskningar och jag har inte heller läst det någonstans men jag har märkt att om jag lägger till lite grönsaker (såsom vanlig grönsallad lr gurka osv) blir min hy betydligt bättre riktigt snabbt.

  Har hållt på med lchf ett antal månader nu och har aldrig haft problem med hyn. åt lchf + mycket grönsaker de första vekckorna och hyn strålade! och vikten gick nedåt. sen läste jag på lite mer bl.a här inne och började plocka bort grönsaker nästan helt. märkte dock att hyn försämrades och jag fick fler finnar m.m än jag haft på vääldigt länge. just då hade jag inte en tanke på att de kunde ha med grönsaker att göra men sen märkte jag att (efter lite då ofrivilligt grönsaksätande i form av ute luncher m.m) att hyn blev bättre så jag gjorde ett litet eget experiment och tog bort grönsaker helt en vecka för att sedan lägga till lite grönsaker veckan efter, så höll jag på så och jag måste säga att det är helt sinnes hur hyn förbättras snabbt med lite grönsaker, (max till ett mål/dag dock). kanske skriver lite invecklat men finns det några grunder i detta? tacksam för svar.

  #52102
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  måste testa=))

  #52101
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Kan det inte vara så att om du tar bort grönsaker så äter du automatiskt mer av annat, och att det är ett ökat intag av det du äter i stället för grönt som ger dig en sämre hy? Min mans hy har förbättrats nu när han äter mer fett (inte lika mycket finnar, huden spricker inte osv.) men däremot har jag för mig att han fortfarande kan reagera på vissa feta produkter som tex. ost.

  Men du kanske har ätit lika mkt fett hela tiden? 🙂

  #52103
  Avatarmooa
  Deltagare

  Har faktiskt varit noga med att äta lika mycket fett hela tiden, brukar lägga upp så mycket av fettet och proteinet som jag hade ätit oavsett och sen lägger jag liksom bara till några bitar gurka eller salladsblad. i slutet av mitt lilla experiment la ja till de bitar gurka mest som ett ”kost-tillskott” för huden kanske man kan säga? 🙂

  #52104
  AvatarBergstedt
  Deltagare

  När man äter mat som kroppen är gjord för så mår den såklart bra.. och man får en fin hy i jämförelse med andra som äter fel mat.
  Min hud är perfekt och slät och jag får aldrig finnar i princip.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.