bbc om lchf

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #269
  Avatarmeep
  Deltagare

  stod i vardags rummet då jag hörde dom yra om lchf på tvn men missa en del av det, dock sa dom att runt 200 personer bara i england hade dött av dieten pga hjärt problem, för man inte får i sig viktiga amino syror och anti oxidanter som finns i kolhydraterna

  nån som har nån koll om det stämmer? tyckte det lät lite väl högt?
  iofs, hur många dör inte varje år av att gå på en ”vanlig” diet… lär väll vara 1000 talet

  ska se om jag hittar nån länk med videon på 🙂

  #7994
  Avatarmeep
  Deltagare

  förkortad skriven version: http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4435046.stm

  iofs så var bara testerna dom gjorde över en två veckors period, men att folk förlora en trededel av hjärtats kraft lät lite otroligt?

  #7991
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Ja, det var en väldigt kort undersökning, ändå är det ju lite alarmerande att det överhuvudtaget händer något med hjärtat. Att dess energi går ner med i genomsnitt 16% låter inte bra. Jag tycker det är rätt att dom som genomförde studien redogjorde för resultatet, jag vill så klart veta om jag riskerar livet om jag fortsätter på min diet.
  Men sen tycker jag meningarna verkar vara lite delade. Någon spekulerar i om att energin kanske återvänder efter en tid trots att man fortsätter med LCHF. VARFÖR lät dom inte några fortsätta! Snåljåpar, det hade kanske bara rört sig om två veckor.
  Att helt fördöma LCHF efter den här lilla studien verkar lite hårt. Man kan ju hoppas att någon hjärtorganisation tycker att ämnet verkar intressant så de bekostar en längre studie.
  Antioxidanter förresten; de grönsaker som vi LCHF:are får äta är de grönsaker som det är mest antioxidanter i 😀

  #7993
  Avatarmeep
  Deltagare

  jo sannt det.

  kan ju vara många olika anledningar till varför dom inte lät undersökningen fortsätta, resurser, tid, dom som var med på undersökningen kanske inte ville osv osv osv.
  dom skrev själva att i artikeln att bara pga att man är på en lchf diet betyder det inte att man kommer få hjärt problem.

  tror iden var mer att skapa uppmärksamhet om dieten så att dom eller någon annan får tillåtelse att göra fortsatta studier, då det fortfarande verkar vara ett ganska o studerat ämne.

  tills någon har gjort det får väll vi lchfare ta jobbet som fontänhuvuden 🙂

  aha, men om man är som mig då och undviker allt grönt ? kanske borde ta o tugga lite morötter 🙂

  #7990
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Neeej, inte morötter! Spenat, broccoli, blomkål, vitkål, kålrabbi, röd paprika; där har du de antioxidantrika grönsaker du ska mumsa på 😀

  #7988
  Avatarcathrine
  Deltagare

  INTE morötter! Allting som växer under jorden kan du försöka undvika…. Blomkål behöver man inte koka heller doppa de i dipp o mumsa istället för M-rötter 🙂

  #7992
  Avatarmeep
  Deltagare

  brukar äta en halv morot per dag, endast för smakens skull ;D tänkte jag kunde tillåta mig det då jag inte får i mig kolhydrater från nått annat håll, men får väll lägga ner det också 🙂

  jag trodde röd paprika hade väldigt högt kolhydrat innehåll?

  #7989
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Röd paprika 5,2 g kh/100 g o morot 8,7 g kh/100 g (enligt SLV) Sedan äter man kanske moroten på ett annat sätt; det är inte svårt att knapra sig en hel, men en hel paprika skulle i alla fall inte jag sätta i mig ;D

  #7995
  AvatarGLUT-4
  Deltagare

  Mycket intressant. Vad jag lärt mig så behöver kroppen ca 2 veckor på sig att ställa om enzymproduktionen till nya förhållanden. Så det behöver inte säga så mycket igentligen, men väldigt viktigt att undersöka.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.