Behöver hjälp med effekter av LCHF

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6048
  Avatarevabra
  Deltagare

  Skrev i en tidigare tråd att jag inte går ner i vikt och märker inget på kläderna heller. Har bara ätit efter ganska strikt (tror jag) Lchf i 3 veckor. Maken, som egentligen inte behöver, har tappat närmare 5 kilo. Jag har mått bra hela tiden och slutat med Omeprazol, jätteskönt, får ta en Novalucol vid enstaka tillfällen. Det envisa morgonslemmet har också mer eller mindre försvunnit. Inga problem med orken.
  MEN det värsta just nu är att jag mår lite illa mest hela tiden. Vad gör jag för att lindra det? Tips tas tacksamt emot!

  #91867
  AvatarLimp
  Deltagare

  Låter som att du skulle behöva skaffa dig exakt kunskap hur strikt LCHF du äter. Ett bra sätt är att registrera alla sina intag i någon av gratistjänsterna på nätet. Jag använder mig av http://www.matdagboken.se men det finns… som sagts… andra också. Då får du grundkunskaper om hur mycket kolhydrater ditt intag omfattar dagligen och om fettet är tillräckligt högt. Dvs om summan av proteiner plus kolhydrater kontra fettet ger ett föhållande bättre än 1,33 för fettets fördel. Befinner du ovanför denna siffra och går ändå inte ner, berättar samma tjänst även hur kalorierna ligger till.

  Sedan behöver vi komma ihåg att resan till ketos kan variera från person till person och vara olika lång. Under tiden kroppen ställer om sig, mår man konstigt.

  #91868
  AvatarTimmy
  Deltagare

  ”Jag har mått bra hela tiden”
  ”MEN det värsta just nu är att jag mår lite illa mest hela tiden”
  Det var tvetydigt 🙂

  På vilket sätt mår du illa? jag har upplevt själv ett par olika illamåenden under lchf men inget varaktigt eller som har ställt till det för mig.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.