Behöver lite råd

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5426
  Avatarnichya
  Deltagare

  Hej!

  Jag har ätit LCHF nu i ca 2 veckor, gått ner från 68,0 kg till 65,3 kg (tjej 161 cm)

  Jag har sedan andra dagen på LCHF haft konstant mens, riktigt mycket också. 2 veckor non stop. Kan tillägga att jag normalt ALDRIG har mens. Äter Cerazette (minipiller) och har hört från min BM att det är vanligt och normalt. Står inte ut med mensen.
  Sedan är det andra problemet att jag nu är sååååå trött. Skulle kunna sova hela tiden… Fick höra av någon att det kunde vara järnbrist pga. min rikliga blödning. Har tagit järn-tillskott men är fortfarande trött!

  Så igår gav jag tillfälligt upp och åt en halv pizza från pizzerian, inte spec smart. Var inte ens sugen, men har mycket att plugga just nu och efter pizzan hade jag faktiskt energi att plugga… Nu ligger andra halvan av pizzan i kylen och jag ska bestämma mig om jag ska ta den till lunch. Panik! Har inte ätit på hela dagen än för jag kan inte bestämma mig för om jag ska fortsätta på LCHF eller skippa det… väger nu 66 kg pga pizzan suck. Jag kan ju inte precis äta ägg och bacon om jag ska kalori-räkna. Så vågar inte äta något. Vet inte om jag orkar ta mig in i ketos igen. Några råd?

  #83811
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Ät pizzan men skippa brödet så är det rätt lugnt. Att gå in i LCHF innebär lite problem med trötthet,huvudvärk osv men det går över ganska fort. Håll ut lite så skall du se.

  Gällande kalorier räknar vi normalt sett inte det utna fokuserar på att begränsa kolhydraterna, med andra ord så går det bra att äta ägg o bacon!

  #83810
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Jag har oxå cerazette och hade mens runt 1 månad innan det stabiliserades sig, tack vare våra hormoner Östrogen som sitter i fettet. När det lossnar lossnar över hormonerna och kablam! Mens!
  Skit tråkigt men det går över 🙂 järntillskott kan du absolut ta, finns billiga och bra på apoteket.

  Varför ska du kalori räkna? De 8 kg jag gått ner hittills har jag ALDRIG räknat. Svårt att hamna på kalori överskott med lchf ( om du inte frossar i mat 5 ggr dag dvs) det är lättare att hamna i ketosigen om du bara ätit en halv pizza så skippa andra halvan, köp järntabletter och påt igen bara 🙂

  #83812
  Avatarnichya
  Deltagare

  Tack för svaren!

  Jag menade inte att jag ska kalori-räkna på LCHF, utan jag övervägde om jag skulle äta LCHF eller kalori-räkna. Men jag vet att man inte ska räkna på LCHF. Hela mitt liv tidigare har jag räknat kalorier så det är svårt att inte tänka i de banorna.

  Att skrapa av fyllningen och skippa brödet låter ju som en smart idé. Är en riktigt fet pizza, så gör nog så… =)

  Skönt att höra att mensen går över! Trodde jag skulle behöva leva med den konstant…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.