Behöver verkligen hjälp! Kört i sex månader men står stilla eller går upp…

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Behöver verkligen hjälp! Kört i sex månader men står stilla eller går upp…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4273
  AvatarMaiden
  Deltagare

  Jag skulle verkligen behöva råd å dåd just nu – vågen samarbetar verkligen inte. Jag har stått stilla mer eller mindre sen i juni!! 😮
  Jag tycker att jag gör allt ”rätt” men det vill sig inte längre. Jag har nu kört nästan ett halvår å gått ner ca 11 kilo men har 10-15 kvar – å de vägrar visst släppa!!
  I min ”tråd” Maidens goes LCHF: http://www.lchf-forum.se/index.php?topic=2811.160 har jag skrivit vad jag ätit den här veckan. Jag vore jättetacksam om ngn/ ngra orkade titta å kommentera. Börjar bli minst sagt frustrerad…
  Tack på förhand!

  #65684
  AvatarMynlen
  Deltagare

  du har en platå och det kan ta tid. Fortsätt så släpper det nog efter ett tag. Jag vet det är jobbigt men försök glömma vågen, och mät dig. Oftast formas kroppen just när man inte går ner i vikt.

  #65692
  AvatarFixaresorken
  Deltagare

  Jag hade en ganska jobbig platå i sådär två månader. Mitt tips är att om du orkar så skär ner ännu mer på KH. I cirka en månad så åt jag bara biff (fläsk, det är fett och bra) och Bearnaisesås och lite ägg. Jag gick ner fyra kilo och sen släppte det.

  #65694
  AvatarReijo
  Deltagare

  Jag har legat på 82 kilo nu i 2 år =) Eller till o från. Gått upp för att sen ha gått ner igen till 82.
  Men har bara kört LCHF i ett halvår kanske. Men den platån verkar gälla än. haha =)
  Jag har fått magmunskatarr av fakir lchf så det ska jag sluta med 😛 (Antar det är det iaf, magen funkar bra med lite mer kolhydrater och det började 2 dar efter min fakir började.)
  Så… jag tänker köra på med LCHF o träna styrke =) Man får väl ta o biffa upp sig lite så man minskar i fettmängd om nu kroppen vill så gärna stanna på 82 kilo =)

  Men kämpa på! Aldrig ge upp =) Tids nog kommer vikten o gå ner =) Testa med fakir, kanske får igång din fettförbränning.
  Jag gick ner till 81.6 iaf men måste ge upp som sagt. Inte kul o få ont i magmunnen varje gång man äter =)

  #65690
  AvatarMaiden
  Deltagare

  Magmunsproblem låter inte som ngn höjdare… :-

  Min plan nu efter era tips å ideér här å i ”min” tråd är att köra hårdare i två veckor – inga grönsaker alls! Lite mejeriprodukter som grädde å rysk youghurt blir det några dagar för det finns hemma å jag hatar att slänga mat! ???
  Till middag idag gjorde jag en fläskfilé med gräddsås å så blomkålsmos (gjort på bara smör ej grädde) å det var kalas. Känns såklart konstigt att inte ha grönsaker till men jag måset ju testa iaf! ;D

  #65682
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Hur går det??

  #65689
  AvatarMaiden
  Deltagare

  Det är verkligen svårare än man tror att äta minimalt med kh!! 😮
  Jag har nu i en vecka uteslutit grönsaker helt å hållet å legat runt 10g kh per dag. Det blir ju lite från ch, grädde å ost… Resultatet av det än så länge är bara 0,5 kilo nedgång å en fruktansvärd magknip! Har svårt att gå på toan å antar att det har med att jag knappt får i mig några fibrer? Jag kör strikt en vecka till å hoppas på en skjuts, ngra klunkar laktulos kanske…? ???

  #65691
  AvatarAmi
  Deltagare

  Ordentligt med fett tycker jag har varit bättre än alla magra fiberätar år… Min mage funkar äntligen. Har du testat linfrö el psylliumfrö?

  #65681
  AvatarVodo
  Deltagare

  Vet att många inte gillar att kolla på kalorier med lchf men jag tycker nog att du ligger aningen högt. Beror förstås på hur lång du är och vad du väger och hur mycket du rör på dig. Men när man går ned så minskar kroppens energibehov ju mindre man väger. Man kan alltså inte äta precis lika mycket hela tiden under en viktnedgång. Förmodligen ligger du väldigt nära energibalans eftersom du står still.

  #65685
  Avatar.lina
  Deltagare

  hur motionerar du? för mej funkar det jättebra att ta en halvtimmes promenad efter middagen,
  så att kroppen förbränner igenom hela natten. dagarna jag inte gör det står jag still i vikt.

  #65688
  AvatarMaiden
  Deltagare

  Jag är 180 cm lång å väger nu då… 97 kilo… Suck…

  Jag motionerar 3-5 gånger i veckan. Tre dagar i veckan e jag på gymmet på morgonen innan jobbet, kör ca 30 min på crosstrainern å sen 15 min styrka. 1-2 gånger i veckan går jag promenader mellan 1-2 timmar.

  #65693
  AvatariAnna75
  Deltagare

  Nu kommer jag få stryk, men testa att ”fuska” en dag. Har hört av flera att platån kan släppa av ett LITET fusk då och då.
  Själv fuskar jag med jämna mellanrum sen jag upptäckte detta. Och då med rent godis eller ett glas läsk (ingen vete eller potatis för det mår magen dåligt av och eksemen kommer tillbaka som ett brev på posten). Dagen efter släpper oftast halvkilot.

  8)

  #65680
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Jag har faktiskt också märkt det där med att göra avsteg… Ibland blir det så för mig att jag står och stampar på precis samma hekto, kommer liksom inte under hur jag än gör. Om jag då gör ett avsteg så går jag ju upp förstås, men när jag börjar äta strikt igen så är det som att kroppen börjar arbeta på högvarv för att få bort det lagrade glykogenet och ofta så halkar jag då ner i vikt (förbi stället där jag stått och stampat) av bara farten och så tickar viktnedgången igång igen. Det är ju inget att rekommendera särskilt ofta för då får det nog motsatt effekt, men om man står fetstill och verkligen testat allt så är det väl ingen fara att testa. 🙂

  #65687
  AvatarMaiden
  Deltagare

  Fuska!?!? 😮 ???

  Tävlingsmänniska som jag e så känns ju det konstigt… Men jag förstår hur ni menar – nåt måste jag ju göra! Jag har även fått förslaget att minska på fettet…. Min plan nu är att köra klart den här veckan med minimalt av kolhydrater. Sen tänkte jag köra två veckor med mindre fett. Å då är det främst äggmjölken jag tänker på – jag dricker ju 50g smör om dagen!!! Vet inte om jag ska ha mjölk i kaffet istället eller om jag måste sluta med kaffet men… De två veckorna tänkte jag köra mera grönsaker istället – men funkar inte det heller får jag nog prova ”fusk” tricket!! 😀 😉

  #65695
  Avatarbebyssa
  Deltagare

  Vad är fakir?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.