Besvikn, vad är fel?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3472
  AvatarThinah
  Deltagare

  Jag har ganska mycket att gå ner med min start på 103 kg till 174cm lång. Har kört lchf sen veckan innan påsk. Först gick det stadigt ner till 98 på 3-4 veckor, hoppet om iaf 5 kg till inför sommaren var starkt. Blev ännu duktigare med maten, drog ner på kolhydrater. Men nej. Har nu sakta gått upp allt och är i princip på min start vikt 103 , trots att jag aldrig i mitt liv hällt mig så hårt till en diet. Ja, jag har fuskat nån gång; vin dricker jag på helger, inte varje men ofta nån dag i veckan. Men det gjorde jag ju innan också, och åh kolhydrater, och resultatet är detsamma! Gick ner 5-10 cm i midjan men det har stått helt still sen första minskningen.

  Jag är så ledsen och besviken, jag hade verkligen hoppats att vara nere på 95 nu nästa vecka inför en weekendresa, och jag har jobbat hårt. Det känns ju inte som det är någon ide att fortsätta längre om inget händer. 🙁

  #53551
  AvatarVodo
  Deltagare

  skriv upp vad du äter en dag så kan man lättare se om det blir fel någonstans. Du kan också prova att lägga in maten under en dag i minmat.net för att kolla kolhydraterna och kalorierna.

  #53557
  AvatarThinah
  Deltagare

  Jag trodde man skulle slippa räkna kalorier med lchf.. Hur mycket kalorier får man äta för att kunna gå ner? En vanlig dag består av 2-3 ägg till frukost med knappt ett halvt paket bacon, kanske en liten skvätt grädde om jag kör äggröra. Lunch en kycklingsallad eller liknande om jag äter ute, eller tonfisk eller kyckling med fetaost eller någon annan ost och lite paprika eller liknande. Middag 200-300 g köttfärsröra med lite grädde, stekt med mycket smör,lite ost och kanske bea till.

  #53550
  AvatarVodo
  Deltagare

  om allt fungerar som det ska så reglerar kroppen själv hur mycket kalorier den behöver. Grundtanken med LCHF är att genom att äta en hög andel fett så känner man sig mätt på en mindre mängd mat och kalorier och man går då ned i vikt.
  För vissa fungerar inte detta, tex vissa som bantat mycket tidigare eller de som har en störd mättnadskänsla.
  Många äter också mer i början av LCHF, men det brukar minska efter ett tag när kroppen ”ställt in sig” på fett. Mina portioner har minskat drastiskt tex och jag har haft turen att aldrig behöva räkna vare sig kalorier eller kolhydrater utan har kunnat köra på ”känn”.
  Har man dock problem med att gå ned så kan det vara bra att kolla över hur mycket kolhydrater och kalorier man får i sig. Kanske äter man mer kolhydrater än man tror eller större mängd mat än vad man behöver.

  Ang. hur mycket kalorier man får äta för att gå ned, så tror jag att det till stor del handlar om att äta mindre kalorier än vad man gör av med, och att det är lättare att göra med LCHF eftersom fett mättar bättre och man tar bort sötsuget. Annars tror jag inte att LCHF är någon mirakelkur där man kan vräka i sig hur mycket mat som helst och ändå gå ned.

  För de som har svårt att komma igång med viktminskningen brukar rekommenderas en del olika saker.
  * Nolla, alltså äta så lite kolhydrater som möjligt, alltså kött, fisk, fågel, ägg och smör.
  * Skära ned på mejerier, eftersom de innehåller en hel del kolhydrater och rätt snabbt rinner iväg.
  * Skära ned på portionerna. (Kalorirestriktion)
  * Öka andelen fett i maten (OBS inte tillsätta fett utöver, utan öka på fett minska på det andra)
  * Äta cocosfett, tex tillaga maten i fettet eller tillsätta i varma drycker som te och kaffe.
  * Ta tillskott som d-vitamin och magnesium sägs sätta fart på fettförbränningen. Speciellt överviktiga har brist på d-vitamin.

  Om jag var du skulle jag börja med ett lägga in all mat du äter i minmat.net eller något annat kostverktyg, bara för att se om du äter mer kolhydrater eller kalorier än du tror. 🙂

  #53556
  AvatarSkold29
  Deltagare

  Jag har också stått på en platå ett tag men nu börjar det röra på sig, tror jag. Jag hoppar detta med att väga mig ett tag nu eftersom jag så lätt blir fixerad vid vikten annars.

  Jag har minskat lite på portionerna och ökat på fettet lite så jag håller mig mätt bättre och inte faller mellan måltiderna jag äter.

  Jag ökar på motionen lite i taget också. Det sägs att man inte behöver motionera för viktnedgång, men för mig gör det skillnad, framför allt mår jag bra av det och då orkar jag hålla på med maten också.

  det är väldigt lätt att det drar iväg med KH utan att man själv är medveten om det, så som sagt, lägg in din mat i ett kostvertyg så du lär dig se just dina fallgropar.

  Håll fast vid detta, det fungerar bara man ger det tid och tålamod (lätt att säga men svårt som attan att göra.)

  Lycka till!

  Angelica :-*

  #53552
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  sallad till lunch låter så där i mättnadsväg… kan vara nåt så enkelt som är boven…

  #53555
  AvatarGohper
  Deltagare

  Jag reflekterar lite över din frukost och jämför med mig själv. Jag vet inte hur aktiv du är, men jag själv håller på med bla diverse tungt trädgård/skogs-arbete på fritiden och jag är kille.
  Den frukost som du beskriver står jag mig på minst 6 timmar.

  Testa, en ledig dag, att äta 2 kokta ägg, ½ paket bacon och ev. kaffe med en liten skvätt grädde i.
  Dagen ska helst vara planerad för aktiviteter hemmavid. När magen kurrar (kanske är vrålar en bättre beskrivning, på mig iaf) lite mer ihållande är det dags att börja laga mat. Kolla hur lång tid det tog.
  Ät sedan bara tills magen slutar kurra. Nu har du både testat hur länge maten räcker, fått känna en riktig hungerkänsla och förhoppningsvis fått en idé om hur mycket du ska äta.
  Jag har fått göra detta flera gånger med lite olika mat, bara för att träna/lära mig. Jag förvånas varje gång över hur länge man egentligen står sig på maten.

  #53554
  Avataralfons
  Deltagare

  Jag skulle tillsatt mer fett det håller en mätt länge

  #53553
  AvatarKnuffa
  Deltagare
  Quote:
  Jag skulle tillsatt mer fett det håller en mätt länge

  Jag håller med! När jag stod stilla i vikt ökade jag på fettet ganska rejält vilket i sin tur föstås ledde till att portionerna minskade. Min fettbrasa kom igång efter ett par dagar igen. Satsa på smör i maten!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.