Biverkningar av LCHF kost…?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5924
  Kamilla
  Deltagare

  Jag har ätit enligt viktväktarna i princip halva mitt liv. Jag har levt som överviktig hela mitt liv, och nu kan jag inte gå ned av VV kost, jag antar att min kropp är så svältfödd på fett så den anpassar sig efter det 🙁

  Nu har jag bestämt mig för att testa LCHF och har läst så mycket bra om den kosten och det som gör mig gladast är att få råda bot på mitt sockerknarkande!!
  Men så kom jag över den här artikeln idag.
  Jag blev rädd och ledsen, är det sant? Jag som glatt mig så mycket att få råda bot på sötsuget och losa mina sista 30 kilo!
  Finns det några som helt forskning om detta? (Det är nackdelarna jag syftar på)

  LCHF
  Upplägg:
  Man äter man med extremt låg innehåll av kolhydrater, vilket ökar mättnaden och minskar blodsockret. Det betyder att enbart cirka 10 procent av energin kommer från kolhydrater, 20 procent från protein och 70 procent från fett.
  Fördelar: Dieten är relativt lätt att följa så länge man vet var kolhydraterna finns och undviker dessa. Detta ger en snabb blodsockerbalansering vilket är bra för hälsan på kort sikt.
  Nackdelar: När man undviker kolhydrater bildas ketoner som ett alternativt bränsle åt hjärnan. Ketonerna är sura vilket ger en surare miljö i kroppen och detta kan leda till en rad konsekvenser. Ökad risk för benskörhet, men inflammationer hör till dessa. Dessutom får inte hjärnan tillräckligt med bränsle och detta innebär att den mentala kapaciteten sjunker. Man har även kunnat se att serotoninhalterna i hjärnan minskar och det kan leda till nedstämdhet.

  #90698
  Slacktivisten
  Deltagare

  Antar att du läst bloggen allaboutfitness på shapemeup. Författaren är inte särskilt påläst överlag. Ketoner i blodet är ett normalt tillstånd alla hamnar i någon gång. Oberoende av viktminskningsmetod. Det är troligen lättast att ligga i ketos med LCHF och Atkins. Det där med att blodet blir surt är ingen fara på de nivåer vi talar om i samband med ketogen diet. Det är diabetiker typ 1 som måste se upp med ketonerna för att undvika ketoacidos men då är det nivåer flera gånger högre än vid normal ketos.

  Sedan det där med att hjärnan inte skulle få tillräckligt med bränsle är en myt. Den funkar utmärkt på ketoner och behövs glukos tillverkar kroppen vad som behövs, främst från protein men även fett.

  Det om benskörhet i samband med ketogen diet har jag inte hört talas om, någon annan kanske har? Man får inte slarva med kalciumintaget så klart vilket är lätt hänt. Samma med magnesium.

  Kör du LCHF. 🙂

  #90699
  Kamilla
  Deltagare

  ÅÅh Tack och lov, och jo, det var på Shapemeup bloggen jag hittade det 🙂
  Då fortsätter jag min nystartade LCHF resa, utan att bry mig!! Tack snälla!

  #90697
  Daquiri
  Deltagare

  Det stämmer inte att hjärnan inte får energi om man undviker kolhydrater, snarare tvärtom, hjärnan behöver fett och många människor har gått ur sin utmattningsdepression när dem börjat äta LCHF. Även kroppen blir mer uthållig. Förra sommaren när jag inte åt LCHF fick jag ge upp mitt försök till löpning. Nu när jag äter LCHF orkar jag springa flera dagar i veckan och orkar dessutom utöka sträckorna. Jag ska dock erkänna att min energi rinner ur mig och jag känner mig urlakad vissa dagar. Speciellt de dagarna jag springer har jag svårt för att behålla energin och inte bli ständigt hungrig.

  #90694
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Finns gott om människor som mår, presterar och känner sig på topp utan stärkelseskit. Basera din kost på ägg, kött, fisk, fågel, grönsaker.

  #90696
  Irene
  Deltagare
  #90700
  Kamilla
  Deltagare

  ÅÅh tack snälla ni!
  Nu kan jag med lugn fortsätta 🙂

  #90695
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  @Kamilla 393093 wrote:

  ÅÅh tack snälla ni!
  Nu kan jag med lugn fortsätta 🙂

  Gör då. Ingen känner din kropp bättre än du och det är bara du själv som känner vad den signalerar. Lyssna på den och du kommer garanterat att må bra så länge du agerar därefter 🙂

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.