Blodgivare + LCHF?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3778
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jag är blodgivare men har inte givit blod sen jag började med LCHF.

  Kan jag ge blod? Och måste jag dricka den där saften dom ger en när man ligger på britsen och ger blod?

  Alltså är det viktigt att få i sig snabba kolhydrater efter man har gett blod?

  Vad kan man äta istället för den där saften och mackan?

  #57879
  AvatarFranke
  Deltagare

  Det är nog bara vätska som du bör få i dig, vatten går säkert lika bra. Vet inte vad blodgivning har för effekt på kroppens energinivåer, men jag ser ingen anledning till varför en person i ketos skulle behöva kolhydrater efter. Kanske äta något fett istället.

  #57878
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jag var bara lite fundersam med tanke på att man får Festis när man ligger i britsen och ger blod och sen vill dom att man ska äta någonting efteråt och då har dom baguetter, frallor, kakor och ännu mer Festis.

  Så jag undrar bara om det är någonting särskillt med att det ska vara snabba kolhydrater efter att man har givit blod.

  #57883
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Har gett blod under lchf – inga problem alls, mina blodkroppar är fler än nånsin förut 🙂 (brukar å andra sidan ligga väldigt nära gränsen). På min blodgivningscentral är det inget måste med festis, vi får gå bort till en liten fikahörna och välja (finns vanlig saft, lågsockersaft, vatten, te, kaffe, frukt, mackor och kakor). Skulle tro att mackor och liknande som erbjuds mest är gammal vana, det som man brukar bjuda på när man fikar.

  #57877
  AvatarAnonym
  Gäst

  Då är det enda man kan göra är att dricka vatten, te och kaffe ju :/ Dom vill ju att man ska äta någonting, det säger dom alltid när jag är där.

  #57881
  AvatarMynlen
  Deltagare

  ta med några ostbitar och en ölkorv då!

  #57882
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  De har aldrig krävt att jag ska äta ngt, de måste ha olika rutiner. Dricka tror jag däremot är rätt viktigt, åtminstone brukar jag bli rätt törstig. Men om de nu insisterar så ta en macka eller två och ät pålägget.

  #57885
  Avataronemanarmy
  Deltagare

  ja ta med nåt själv då som sagt 😛

  #57880
  AvatarSaris
  Deltagare

  Lack jag blir på alla som ska hålla på och tjata om att man ska äta eller inte och vad man ska äta eller inte. Som om det vore upp till dom.

  Jag tog med mig ett kokt ägg och åt efteråt. Under själva blodgivningen drack jag kaffe. Visst är det viktigt att äta och dricka (både före och efter blodgivningen) men det är ingen som säger nåt om vad. Finns enligt mig inga ursäkter, om man inte vill, till att avvika från lchf. Är ju våra liv. Vill man får man stå på sig.

  #57884
  AvatarDavebostorp
  Deltagare

  Har aldrig behövt äta eller dricka något speciellt varken innan eller efter, känner ingen skillnad. Säkert individuellt, men det kanske är mycket att man tror att man ska bli dålig om man inte äter.

  /Dave

  #57876
  AvatarAnonym
  Gäst

  Ja men det är ju det. Jag är rädd att jag ska bli sjuk om jag inte äter.
  Jag får en liten känsla av att några tror att jag vill få en ursäkt till att dricka Festis och äta mackan där, men det är inte så det är 🙂

  Jag trodde bara att det var någonting viktigt att man skulle äta kolhydrater direkt innan eller efter att man har givit blod för annars kanske man blir sjuk. Och anledningen att jag trodde det är ju för att dom bara erbjuder Festis, mackor, kakor och frukt där 😛

  Men då har jag förstått att det inte spelar någon roll vad det är jag stoppar i mig innan och efter blodgivningen, bara det är någonting och det kan vara ost eller en bit kött 🙂

  #57886
  Avataroeuf
  Deltagare

  Det finns inget behov av att äta extra vare sig före eller efter blodgivning, om du inte är hungrig. Det som är viktigt är att snabbt ersätta en del av vätskan som förloras genom tappningen, för att inte tappa i blodtryck. Det är ju inte farligt heller, men kan göra dig yr och svimfärdig. Anledningen till att de serverar mackor och bullar tror jag är dels för att rätt många (som jag) lämnar blod på sin lunch och då inte hinner äta något annat, och dels för att det är ett litet extra incitament för att lämna blod om man får fika, om lokalerna och personalen är trevlig.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.