Blodtryck

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #847
  Avatarpastorn
  Deltagare

  Intressant det här med kopplingen mellan gener/celler och vad vi stoppar i oss. Tänker på att jag inte använt blodtrycksmedicin på ett par månader nu, och att mitt tryck vid den senaste mätningen var 140/80, vilket är en klar sänkning mot tidigare. Då ska man kanske också väga in att mätningnen skedde i en normalt lite uppstressad situation, inför en cytastaticabehandling som inte är så jättetrevlig alla gånger. Har också för ett par månader sedan slutat med simvastastin efter ett antal år, eftersom medicinen ger en njurpåverkan som jag inte är hjälpt av i nuläget. Ska ta kolesterolprov kommande vecka och det ska bli intressant. Jag tror nog att kolhydrater/socker är en större bov än vad man vanligtvis tänker på i sådana här sammahang, för det är ju väl dokumenterat att det vi stoppar i munnen kan förändra vilka gener som är aktiva i kroppens celler, på gott och ont. Intressant är också i sammanhanget vad som händer när vi lyckas programmera om genuppsättningen i cellerna, så att de arbetar för oss istället för mot oss, för då börjar det likna något, för då kan immunförsvaret ta hand om en hel del skräp som det annars missar.

  Allt gott

  #12843
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Intressant är också i sammanhanget vad som händer när vi lyckas programmera om genuppsättningen i cellerna

  Hur menar du då?

  #12845
  Avatarpastorn
  Deltagare

  jo jag menar de studier i genetik och immunterapi som pågår på många platser i världen. Senast nu i veckan såg jag en tysk studie där man talar om att man genom att sätta in alt. ta ut ett ämne ur vardagen kan förändra vilka gener som är aktiva i en cell. Eftersom alla gener finns i varje cell i kroppen krävs det ett minne som berättar vart de hör hemma, och vissa hävdar att vi här har gåtan när det gäller flera sjukdomar. Man säger att cellerna ibland tappar det förprogrammerade minnet och börja växa vilt, och att vi där skulle ha en grogrund för cancer och annat dret. Som ex. kan också nämnas att man genom att tillsätta selen i måttliga mängder kan göra att det kroppsegna försvaret utrotar cancerceller, men av någon outgrundlig anledning verkar det bara gälla celler som blivit immuna mot cytostatica. Samma sak kan påvisas med användande av ett så simpelt preparat som aspirin, acetylsalisylsyra, som också i vissa fall verkar ha samma effekt. Nu är inte det här något specialområde för mig, men jag tycker att det är intressanta frågor, och jobbar också väldigt aktivt med tester på min egen person. Vi får väl se vart det hamnar i slutändan men för dagen ser det bra ut.

  Allt gott

  #12844
  Avatarpastorn
  Deltagare

  Tilläggas ska väl också kanske att det är intressant att se vad en kapning av kolhydrater kan göra med en problematik, och när jag ser klara förändringar av olika slag förstår jag att det här är intressant ur flera synvinklar. Jag är nog ganska hård mot mig själv i dieten, förutom vid frukost, då jag alltid kostar på mig ett gott lågkolhydratbröd (så lågt jag hittar i butik), men annars försöker jag sköta mig och tror att jag balanserar upp det lilla frukostfusket med några km extra motion varje dag.

  Allt gott

  #12847
  AvatarTompat
  Deltagare

  Hoppas hoppas att det hjälper mot mitt något höga blodtryck.
  Jag har inte tagit mediciner förut och vill helst slippa det i framtiden.

  #12846
  AvatarDobe65
  Deltagare

  Viktminskning och motion är två utmärkta kurer som sänker blodtrycket!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.