Böcker om träning och LCHF på hög men ej elitnivå

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Näringsfysiologi och Medicin Böcker om träning och LCHF på hög men ej elitnivå

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1847
  AvatarLina S
  Deltagare

  Hej,

  Jag tränar mycket men trots allt på ”motionsnivå”. Löpning, spinning, pilates, styrka, 3-6 pass per vecka.
  Springer lopp, från 10 – 30 km. Är nöjd med 5-mintempo på längre lopp, strax under på 10 km. Där har ni min nivå, 🙂
  Är LCHF:are sedan 3 månader.

  Ni som läst de böcker om träning på LCHF – finns det någon jag kan ha glädje av? Tänker mig att Colting och Nilsson mfl är på så hög nivå (och är män) att det blir överkurs för oss vanliga dödliga. Jag vill veta hur jag ska äta före och efter träning (tränar helt ok på lite kolh. nu men märker att jag psykologiskt blir påverkad av att jag kanske längst inne har svårt att släppa tron på det där med att ”fylla på” både före och efter. Tror att det ibland påverkar min ork. Jag vill även gärna tappa upp till 5 kg (vilket jag gissar att Colting och co inte har som (extra) mål för sin träning (..?). Jag vill ju inte alls bygga upp mig. Har lite mycket muskler som det är redan tycker jag (Lyxproblem kanske :-). Vill hellre vara en lätt löpare. Tacksam för tips!

  Hälsn Sanna

  #29182
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  oj, inte för mej att svara på, men har du kollat kostdoktorn.se??

  #29181
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag har inte köpt Ferrys bok ännu men där kanske det kan finnas något? Nu är han visserligen på elitnivå men det innebär ju inte att han skriver för elitidrottare i boken.

  #29185
  AvatarLina S
  Deltagare

  Tack! Jag har beställt både Ferrys bok och Kostdoktorns (för det är väl han som skrivit Matrevolutionen?)
  Någon som läst Colting eller Frank Nilsson (Istället för doping)?

  / Lina

  #29184
  AvatarSmogz
  Deltagare

  Lina – om du inte har allt för bråttom och måste veta idag så föreslår jag att du testar. Kör lchf-kost och träna. Jag kan tänka mig att det går lite trögare i början men om du kommer förbi den tiden så borde förmågan att förbränna fett för att fylla upp behovet av energi ge dig all den energi du behöver.

  #29183
  Avatarulfons
  Deltagare

  Trän om du känner för det, det gjorde jag i från början. Första löpturen efter att lchfat i fyra dagar var hemsk men sen lättade det upp, efter ca en månad var det som vanligt igen. Nu känns det bättre än tidigare, vet inte om jag inbillar mej men jag tycker att man återhämtar sej fortare och har mindre träningsvek nu. Men det är väl kanke inte lika för alla, bara att testa sej fram. Lycka till.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.