Böcklingpastej ?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4714
  AvatarMinus
  Deltagare

  Jag hittade en tub med böclingpastej i kylskåpet. Den innehåller bara 4 kolhydrater per 100g så den borde jag ju kunna äta. Men sen ser jag att den innehåller socker 😮 då kan det inte vara ok fast den inte har över 5 kolhydrater per 100 gram.

  #72189
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Joo, visst är den ok – det är uppenbarligen rätt lite socker eftersom det bara är 4 gram kh/100 gram i pastejen. Kolhydrater ÄR socker. 🙂

  Det är socker i så många produkter men man får sätta det i ett sammanhang också; jag har tex. tomatpuré i kylen som både innehåller socker i innehållsförteckningen och har typ 16 gram kh/100 gram i sig, men eftersom jag bara använder någon matsked i taget i grytor och sådant så blir mängden kh ändå försvinnande liten.

  #72192
  AvatarMinus
  Deltagare

  Tack för att di svarade så snabbt. Då har jag lunchen klar. 🙂

  #72188
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Jag äter själv böcklingpastej ibland…även om maken klagar på att jag luktar kattmat ur käften efteråt. 😉

  #72191
  AvatarMinus
  Deltagare

  ;D haha. Det inte så mysigt. ;D ;D

  #72190
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Tror det där med att det är socker i en produkt inte ska dras till det extrema. Socker är ju en smaksättare men även en stabilisator och (kommer inte på ordet, det är söndag haha) … konserveringsmedel.

  Litet socker i en produkt behöver inte betyda att den är dålig. Tänk på förhållandet av socker – produkten. Och hur mycket man använder av det. Som Lillnettan säger!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.