Bokstavstrogen eller ej?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1255
  Avatarniklas73
  Deltagare

  Jag är ganska strikt. Men jag tog en kant kanelbulle av dottern igår. Idag snodde jag en halv pannkaka. Med överslagsräkning bör jag inte ligga över 20 gram/dagh – oftast lägre. Och då jag röjde i skogen så sköljde jag ner min korv med bröd med två små glas saft som bjöds. Nu undrar jag hur ni andra gör. Det är inte ofts jag gör så här och den första månaden gjorde jag det aldrig. Men ärligt: FUCK liv utan att aldrig få äta en bullbit eller en pannkaka. Det är gott ju. Skitgott. Jag vill unna mig det. Men jag sköter mig oftast. Hur gör ni?

  #16705
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  När jag har hållit på med LCHF rätt strikt i ett par månader så känner jag inte minsta sötsug så en bulle lockar mig lika mycket som att äta en kotte.
  Därför kan jag lätt hoppa över såna saker. Dessutom smakar det inte lika gott som när man åt kolhydrater av nån anledning.

  Nu är det bara ett par veckor in sen jag började äta LCHF igen och jag har ibland lite sötsug men nu ska de sista kilona bort och jag kör därför väldigt strikt. Inga bullar och saft för mig. 🙂
  Men det är klart att man inte behöver äta så strikt om man inte känner för det. Men att äta kolhydrater flera dagar i rad är nog inte så smart med tanke på att kroppen lätt ställer om sig.

  #16712
  Avatarelinos
  Deltagare

  Det handlar väl om att det är mycket socker i de där du pillde i dig och det är ju kolhydrater i det också, men självklart ska man unna sig om man känner att man inte tycker livet är lika bra annars. Jag har kört i två månader och jag har inte fuskat för att jag VET att då är det lätt att det blir igen .. och igen …och igen .. och då hade det slutat med att jag struntat i det. Tänkte försöka gå ner 10 kilo. Stod och tänkte på detta idag faktiskt. Vissa har ju en ”äta vad du vill” – dag i veckan. Men det hade inte funkat för mig och min kropp. Att trilla i och ur ketosen hela tiden hade nog gjort mig hängig och trött.

  #16709
  Avatarkladden
  Deltagare

  Sötsug har inte funnits alls sedan jag startade med denna kost .Och det är lite konstigt då jag tidigare inte kunde låta bli en bit mjölkchoklad till kaffet ,då och då .
  Däremot har jag ibland saknat potatis till köttet eller fisken . Och även fuskat / unnat mig detta tre ggr . Men en av gångerna var det bara för att jag var lat och inte orkade laga till mat själv :-

  #16711
  AvatarSmaldrommare
  Deltagare

  Jag kan faktiskt inte säga att jag inte har något sötsug, men det är hanterbart! Inte alls som förr!! För mig får jag nog säga att suget efter t ex pommes är värre. Fattar inte varför jag har en sån böjelse för det :-[ Och pannkakor ska vi bara inte prata om 😮

  I helgen var jag bortrest och det funkar inte jättebra när man bor på hotell och är hänvisad till att äta alla mål ute. Hotellfrukost funkar ju med bacon och äggröra 😉 men resten! På tre dagar hann det bli BÅDE pizza, McDonalds, bakpotatis och macka. Och -ve och fasa- en hel påse bilar!! OCH JAG NJÖT AV VARJE BIT :-[ :-[ När tror ni jag vågar väga mig igen…?

  Men trots detta kände jag inget ökat sug eller hunger när jag återgick till LCHF i måndags. Vad säger ni? Hur fort åker man ur ketos och hur lång tid tar det innan man går in igen?

  Börjar tappa motivationen en aning får jag erkänna… Känns jobbigt att ständigt behöva förklara mig, och försvara mig när man pratar livsstil/diet. Och bara -3 kg sen semestern hjälper ju inte precis 🙁 Ligger visserligen på -20 mot vad jag vägde för två år sen, men vill tappa ytterligare 5.

  #16706
  AvatarMB
  Deltagare

  Min man körde stenhårt och gick ner 30kg…han ”fuskade” i princip aldrig…
  under ett helt år…
  Och nu…håller han vikten trots att han unnar sig pizza ibland…potatisgratäng ibland osv.
  tar inga stora mängder, säger också att behovet inte finns på samma sätt längre…
  Tror det beror på att han kämpade på utan att ”trilla”dit..vilket är lättare sagt än gjort…

  Håller nog suget borta med att nästan aldrig känna hunger…

  Kände själv samma sak…men…men…de gick överstyr för mig…till slut…
  Var nog för att jag slarvade med att äta när jag var hungrig…tog då något snabbt till slut…ofta något med snabba kolhydrater…
  Tycker inte det är värt det…vad är smaken av godis en liten stund…mot att må bra…länge…

  Tänk…om det var lika lätt att göra det i praktiken som att skriva det….då skulle inte jag sitta här och känna mig så
  misslyckad…hua..

  Men..är ju på G…nu ska jag fixa det! 😉

  #16708
  AvatarKarla
  Deltagare
  Quote:
  Känns jobbigt att ständigt behöva förklara mig, och försvara mig när man pratar livsstil/diet.

  Det förstår jag inte alls. Vad är det att förklara och försvara? ”Jag tål inte kolhydrater” är väl inte så komplicerat, och mer behöver man inte säga. Inte krävs det en hel föreläsning! Om man inte tål laktos, gluten eller jordnötter är det väl ingen som kräver någon förklaring? Om det skulle komma någon följdfråga berättar jag bara att jag blir dålig i magen av kolhydrater, så jag låter bli att äta dem, vilket är alldeles sant. 8)

  #16710
  AvatarSmaldrommare
  Deltagare

  Fast det är ju en ren lögn att påstå att jag inte tål dem… :-[
  Min mage ger inte minsta protest över ett sånt snedsteg som i helgen 🙂 och det är ju iofs tur, eftersom jag är i en situation där jag rent praktiskt kan komma i läget att jag inte KAN styra det jag äter i någon större omfattning…

  #16707
  AvatarKarla
  Deltagare

  Det är väl ingen lögn! Om du går upp i vikt av dem anser jag att du inte tål dem. Men det är ditt val. Om du letar efter ursäkter att börja äta kolisar så hittar du dem oavsett vad någon annan säger… 😮 Men då väljer du förmodligen att gå upp i vikt också. Det är hela tiden fråga om val här i livet. En del är enklare, andra är svårare, men det är alltid ditt eget val så länge ingen står med ett gevär och hotar dig vid matbordet. Andra fixar det här, så det är inte omöjligt.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.