Bör jag gå tillbaka till kolhydratskost?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Bör jag gå tillbaka till kolhydratskost?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6221
  Avatarolle123
  Deltagare

  Jag skulle nog kalla mig en nybörjare. De senaste 2 åren har jag ätit lågkolhydratskost men det känns inte som att jag äter så mycket fett. Det är mycket fett i stekpannan när man t.ex. steker kött och i såserna. Men det känns ändå inte som om den illa delen fett skulle ersätta energin jag fick från kolhydraterna.

  Jag har inte längre sug efter kolhydrater, om jag äter kolhydrater är det för att jag är hungrig och det inte finns något annat i närheten.

  Jag har läst många skriva om hur de efter de började med LCHF har så himla mycket energi, de är glada och pigga, alla deras problem är borta. Men jag känner mig som samma människa. Jag är trött väldigt ofta. Den senaste veckan har jag ätit ca 200g rent smör varje dag. Jag kände att det borde kompensera för energin jag annars skulle få från kolhydrater, det heter ju LCHF så det borde vara optimalt att äta mycket fett. Dock har detta inte gett mig mer energi. Och efter några få timmar, ungefär 3, så är jag hungrig igen. Dessutom så efter att jag ätit såhär i lite mindre än en vecka så blev jag riktigt dålig i magen i ca 12 timmar där det kändes som att jag sket ut allt smör jag ätit den senaste veckan.

  Jag är en tonåring som styrketränar så jag vill vara säker på att jag får i mig tillräckligt med energi. Om jag inte kan få i mig tillräckligt med energi så måste jag ju byta till kolhydratskost, eller hur?

  #93053
  AvatarLimp
  Deltagare

  Det tar sin tid innan livet vänder mot det goda. Ibland kan det handla om dagar och för en annan om månader. Vanor förändrar man för hälsans skull och för att skapa en sundare framtid. LCHF är ju i det perspektivet ingen kur, utan ett sätt att förbättra livet. För att kunna det behövs lite förkunskaper och speciellt om ens eget behov av energi som sedan behöver anpassas till den nya kosten. Att äta 200 gram smör om dagen är ju knappast sunt.

  LCHF går ut på att ersätta kolhydraterna med fett. Alltså, inte äta vansinniga mängder fett, utan just det man behöver. Med tanke på att fett är mycket enegitätare än kolhydrater, behöver man äta mindre. Nyttja gärna nätets gratistjänster för att beräkna ditt behov av energi och omvandla det i andra tjänster till mat och mängder. Köp även någon av Skaldemans böcker för att få tips hur man äter LCHF.

  #93052
  AvatarDante
  Deltagare

  En del reagerar olika när det gäller styrketräning kombination med lchf. En del bli som du beskriver trötta. Jag har själv råkat ut för det. Har då ätit kolhydrater en stund innan träning och det har varit bokstavligen som ge tändvätska på brasan.

  #93054
  Avatarmunkere
  Deltagare

  Jag har aldrig känt av någon trötthet

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.