Borde jag sluta äta lchf eller härda ut?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Borde jag sluta äta lchf eller härda ut?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6139
  Avatarandreaeriksson
  Deltagare

  Hej! Jag är en tjej på snart 19 år som började äta lchf för ca 4.5 veckor sedan. Läste att omställningsfasen skulle ligga på mellan två-fyra veckor, men nu har över en månad passerat och jag känner mig fortfarande trött, matt och orkeslös både i kroppen och i huvudet. Har tidigare (innan jag började med lchf) aldrig haft svårt att komma upp på morgonen men sedan jag började med detta får jag dra mig upp ur sängen. Har alltid varit en aktiv tjej och brukar vanligtvis träna 3-4 ggr/vecka men nu har jag varken motivation, lust eller energi till det vilket känns väldigt tråkigt. Är normaltviktig, väger ca 65 kg och är 170 cm lång, så äter lchf främst för de hälsoförbättringar många beskriver upplevt i och med lchf – såsom ökad energi och ork, och för att sluta äta sötsaker vilket jag inte tycker är bra för kroppen. Tror stenhårt på lchf:s filosofi med insulin och fettinlagring m.m. Men har faktiskt inte upplevt någon förbättring – har inte minskat i vikt eller fått ökad energi, utan har bara blivit trött och seg. Dock har jag upplevt förbättringar gällande att mitt sockersug minskat. Men min fråga är helt enkelt om jag borde fortsätta äta lchf, kommer dessa besvär gå över? Träning är väldigt viktigt för mig och att inte ha ork till det känns väldigt tråkigt. Kommer detta gå över? Och i så fall hur lång tid kan det ta? Om jag ska må såhär länge överväger jag att återgå till kolhydratskost (eventuellt gi). Någon som upplevt samma sak och som har några tips?

  Tack på förhand!

  #92642
  AvatarSussi
  Deltagare

  Jag var precis som du ett tag, hade ingen ork till något och det var nästan ansträngande att lyfta en kaffekopp..men jag snurrade runt lite på olika lchf sidor och läste att det kan bero på att man får i sig för lite fett (smör/grädde osv)
  Sen läste jag nån annanstans att man skulle prova dricka mer vatten, och man kunde även prova att dricka vatten med lite citron o salt i….kommer inte riktigt ihåg varför just citron o salt….men jag provade båda metoderna och jag kände skillnad.

  Dock kan jag ju inte säga vilket av förslagen som funkade :tongue-smiley:

  #92641
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Du äter nog för lite fett. Fett är ju energi och ger mättnad. Prova med att baka solrosbröd, recept finns på forumet/nätet. Hyvla två tunna skivor extrasaltat smör och 4 skivor ost. 150g yoghurt (turkisk) med lite a-fil i lite bär och nötter. Ett ägg med majonäs. Detta ger dig ca 8g kolhydrat och en bra energiboost på morgonen. Jag har bara hållt på en vecka och har också känt mig lite trött. Härda ut.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.