Börja banta, springa, gymnastisera… hela baletten på en gång…

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Börja banta, springa, gymnastisera… hela baletten på en gång…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5942
  AvatarLimp
  Deltagare

  Stopp och belägg, säger jag ! Ni låter som mig själv före minst ett dussin mer eller mindre värdelösa misslyckade jojo-kurer som bara ökade vikten min i sluttampen. Börja meditera istället !

  Lyssna på kroppen och lär istället hur hantera maten. Är ni otränade sedan länge, behöver ni inte heller motion direkt i samband med att ni går in i LCHF. Man dör inte av brist på motion, utan det hinner ni med så småningom. Ändra den mentala självbilden först och sätt upp mål. En av dem kan vara att starta motionen vid ett visst skede. Undertecknat t.ex har satt upp ett mål att den dagen jag åter väger under 100 kg, börjar jag kanske röra på mig på allvar. Under tiden får lederna mina vila och slippa bli överbelastade… vikten går ner ändå i lagom takt.

  #90928
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Men man kan böjra gå små små promenader för att det är bra för måendet, rensar skallen mm! Man kan använda kicken livstilsförändringen till lchf ger, att så sakta kicka igång andra livsstilsförändringar, men visst, skynda långsamt, viktigaste är att hitta något som är hållbart i längden.

  #90930
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Jag håller med. Jag ser mer och mer av folk som sätter sig på 1000 kcal och börjar träna järnet och kallar det för LCHF. Det är det inte, det kallas bantning. Precis som alla andra fåniga bantningskurer från historien. När folk sätter ihop en morgondryck med bara fett i för att slippa äta lunch har det gått för långt. Det provas fettfasta och periodisk fasta till höger och vänster, helt i onödan och man riskerar bara att få en skev inställning till mat.

  Det räcker ju att äta som vanligt men man byter kolhydrater mot fett. Inte krångligt alls. Inget fel med motion men ska inte överdrivas a´la biggest loser och liknande skit.

  #90929
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  Just det här med fettfastan har jag också reagerat på, det förfaller mig mycket osunt och då menar jag inte näringsmässigt osunt utan mentalt osunt. Ätstörning. Självbestraffning. Låt er inte frestas att haka på sånt för det är vägen ner i helvetet, skulle jag vilja säga. Målet med lchf är att få ett sundare förhållande till mat och ätande, inte att uppfinna nya fruktansvärda helvetesliknande kurer att plåga sig och sin kropp med.

  Många är desperata efter att gå ner i vikt, bli perfekta, vackra, värda att älska. Det är fruktansvärt sorgligt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.