Började LCHF för en vecka sedan – diarre hela tiden!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Började LCHF för en vecka sedan – diarre hela tiden!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1138
  AvatarNomman
  Deltagare

  Hej allihop!

  Jag har IBS (irriterad tarm), och jag började för ca en vecka sedan äta enligt LCHF. Har läst att många med samma diagnos blivit helt problemfria efter att ha gått över till LCHF.

  Problemet för min del är att jag haft väldigt lös mage/diarre sedan jag började äta enligt LCHF-modellen. De första dagarna handlade det bara om ett stort toalettbesök på morgonen, men de senaste dagarna känns det som att det kommer diarré lite när som helst under dagen. Inte roligt för mig som har en hel del långa tåg- och bilresor varje vecka (att akut springa på tåg-toan eller bensinmacks-toan är inget som lockar i längden).

  Så, mina fråga är, är det någon som känner igen sig?
  Gick det över av sig självt? Ändrade du din kost något för att bli bättre? Hur länge kan jag vara risig i kistan? Kan det vara så att LCHF helt enkelt inte passar mig?

  Tacksam för alla svar! 🙂

  #15607
  Avatarzikzak
  Deltagare

  Jag hade oxå svår ibs när jag började med Lchf men är idag helt frisk från det, har för mig att det tog nog ca 2-3 veckor innan min mage blev bra! Så håll ut så hoppas jag att din mage blir bättre!
  Om den inte blir bättre så får du se om det kan finnas andra orsaker till din diarre, tex kokosfett om du äter de, jag kan inte äta kokosfett då ja blir jättedålig i magen,,URK!

  #15609
  AvatarFranke
  Deltagare

  Magproblem 1-2 veckor är nästan regel vid byte av kost. Håll ut ett tag till att se om det blir bättre, eller prova en mer mild övergång till lchf, där du blandar in mer och mer fett.

  #15610
  AvatarGremalkin
  Deltagare

  Jag hade inte så stora problem i början,
  men det blev betydligt bättre när jag började
  med en skiva knäckebröd på morgonen (fiber är bra!)
  (mums med ägg och bacon!)

  Den jag använder är Wasa Falu rågrut,
  det har ganska låg kolhydrater per skiva.
  Paketet är trasigt så jag kan inte kolla innehållsförteckningen
  men det är ca 5g/skiva om jag minns rätt.

  #15608
  AvatarFranke
  Deltagare

  Ett bättre råd än bröd om man vill att magen ska jobba lite är linfrön.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.