Börjar med LCHF idag 4/3 2013. Mina upplevelser

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Börjar med LCHF idag 4/3 2013. Mina upplevelser

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 44 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6135
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Har idag börjat med LCHF. Jäg väger alldeles för mycket 130kg och 1,86. Jag har alltid varit grov men nu har det satt sig på magen. Mitt blodsocker är skyhögt 14 på morgonen.
  Morgonen började med två ägg med majonäs och en skiva guldkorn (hade inget lchf-alt). Till lunch (skolmat) vegetarisk lasagnette men det vara bara pasta så man fick skrapa så gott det gick. Mycket grönsaker (Morötter, blomkål vitkål).
  Middag hemma blev en smörstekt fläskkarre med stuvad blomkål och sallad med vitlökssås. Kanske inte riktigt kom under 20g kolhydrater men det måste vara nära.

  INGET SOCKER, INGET GODIS, INGEN SÖT DRICKA. Detta är jag stolt över. Nu är jag dock lite matt och sockersug finns. Har tagit två glas Cola Zero.

  INGET SOCKER är jag mest stolt över. Har bakat LCHF-bröd (philadelfiaost och ägg). Gräddade nog dessa lite för kort tid.

  Jag känner mig stolt.

  #92591
  Avatardjudjie
  Deltagare

  Hej å välkommen 🙂
  Du ska vara stolt:) fortsätt åt rätt håll…

  #92606
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Nu på morgonen mår jag inte bra. Kallsvettas lite. Tagit en kopp kaffe med grädde i. Gick 15min snabb promenad med hunden. Sedan frukost med turkisk yoghurt med lite a-fil i. 30g blåbär och 30g nötter (haselnötter och mandel) och lite cocosflarn i. Ooopsie med majonäs, 2 ägg och lite räkor. Jag försöker lägga så mycket kolhydrater på morgonen eftersom det ger mig energi.

  #92599
  AvatarLimp
  Deltagare

  Hur tradigt det än låter, föreslår jag avveckling av brödkulturen i sin helhet. Den största faran är egentligen inte vad vi äter, utan snarare att vi inte vågar bryta upp från invanda mönster. Vi letar gärna efter substitut inom samma kategori av mat, istället för att hitta ev behövda substitut inom något helt annat.

  Ät inte heller upp alla kolhydraterna samtidigt, ty just sådant kan skapa svängningar i blodsockret. Sprid dem över hela dagen, så minskar du hungersskänslor och håller humöret högt. Energin får du av fettet när du äter LCHF och kroppen gått över till ketondrift. Kolhydraterna är ett se som en spillprodukt.

  Det du lider just nu av är omställningsbesvär, typ abstinens. Det går snart över och då kommer välmåendet och extra orket som fettdriften ger en.

  #92607
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Tack Limp för råden. Jag räknade att jag kanske äter 15g kolhydrater på morgonen 1-2 till lunch (stuvad blomkål med kött, sallad) och 1-3 på kvällen. Idag har jag varit matt haft sötsug men det går bra. Dock ligger mitt blodsocker på 14 än men det kanske sjunker om någon dag eftersom det tar ett tag för sockret att lämna kroppen. Ska till läkare på fredag. Jag är stolt att jag inte ätit socker.

  #92608
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Onsdag 6/3
  Frukost bestod av en macka solrosbröd (LCHF) hyvlat smör 6 skivor ost. Turkisk yoghurt med lite hallon nötter och mandel, en kopp kaffe med grädde och två ägg med citronmajonäs. Helvete läste inte på innehållet, innehöll lite socker men jag tog bara några klickar. Powerwalk 15 min 1,6km. Lunch tonfisksallad med solrosbröd macka med hyvlat smör och rikligt med ost. Räknade upp till 12 kolhydrater än så länge. Jag är piggare idag.
  Vägde mig 150kg midjemått 135cm. Jag är fet som en sugga. 100kg är mitt först mål. Blodsockret låg på 12, yes sjunkit två enheter till.
  Jag har inte så mycket sockersug längre. JAG ÄR STOLT ATT JAG INTE ÄTER SOCKER.

  #92592
  Avatardjudjie
  Deltagare

  Duktig du e!

  #92609
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  7/3 Upp kl 5. Tog en snabb kopp kaffe med grädde. Ut och gick 2km med hunden. Frukost bestod av en macka med hyvlat smör och rikligt med ost. 150g turkisk yoghurt med en skvätt fil i 20g blåbär, 20g mandel, 20g hasselnötter samt 10g cocos. Till detta kaffe med vispad grädde, två ägg med majonäs. Cirka 10-12 kolhydrater. Lunch smörstekt kycklingfile med coleslaw samt lite keso. Druckit kanske 8dl vatten och tre koppar kaffe. Mår ganska bra idag. Har ingen glukos i urinen. Har teststickor i kemiförådet. Sockersuget börjar att släppa nu. Ex har jag bara en pulla hermesetas i kaffet. Satan vad min kropp måste varit sockerförgiftad.

  #92593
  Avatardjudjie
  Deltagare

  Hejja!! 🙂

  #92610
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Tog blodsockret igår efter kvällspromenaden. Det låg på 8,8. Jag blev så himla glad. Idag har det blivit äggröra och bacon med en lchf-macka med hyvlad ost. Kycklingfile med pizzasallad. Var hos läkaren, blodtryck 130/70 blodsocker 9,2. Gränsen för diabetes går vid 12,5. Mitt liv blev lite lättare och jag ska bli lättare jag också. Ikväll ska jag grilla-

  #92611
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  9/8 Idag har jag vägt mig. Jag har gått ned 2kg på sex dagar och mitt blodsocker imorse låg på 7,9. Det har alltid legat på minst 10. Jag är så lycklig och jag mår så mycket bättre

  #92594
  Avatardjudjie
  Deltagare

  åh vad roligt 🙂 grattis!!!

  #92600
  AvatarLimp
  Deltagare

  Ännu ett bevis på LCHF’s nyttighet :thumbup-smiley: Bra jobbat !

  #92612
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Tre promenader idag i snålblåsten. Slarvade med lunchen och åt ingen. Frukost äggröra på 4 ägg ett paket bacon och en lchf-macka med hyvlat smör och ost. Middag två små kotletter utan ben, tzatsiki, coleslaw och en grönsallad.

  #92613
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  10/3 Tog sockret imorse på fastande mage. 5,8. Nu ligger jag snart normalt. Ut i snöyran på en promenad på 3km. Sedan äggröra, bacon 60g coleslaw, 60g pizzasallad. Känner mig pggare på morgonen. Midjemått minskat med 4cm. Det går åt rätt håll för valrossen.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 44 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.