börjar tappa motivationen..

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3444
  alice
  Deltagare

  Det här blir femte veckan som jag kört lchf. Två första veckorna gick jag ner fyra kg, sen dess har vågen stått helt still. Jag börjar tappa motivationen. Läser en massa om denna livsstil på nätet, blir helt förvirrad av allt. Vissa räknar kalorier, hur mkt protein, fett dom får i sig osv, det står på många ställen att man inte ska äta mejeriprodukter och bacon bla. Men vad innefattar mejeriprodukter? För mig är det ju grädde, cremefraiche, turkisk yoghurt mm. Man skulle ju äta fet mat, ska fettet isf bara komma från smöret man steker i?
  Tänkte att det här var nåt för mig för att det var så enkelt, men nu börjar jag tvivla. Försöker äta under eller kring 20 kolhydrater per dag, har som ingen lust att hålla på räkna ut protein fett kalorier varje dag och måltid..
  Jag har ungefär 15-10 kg som jag vill tappa, hur ska jag göra för att vågen ska börja röra sig igen? Det jag ”fuskat” med någång är att äta morötter i grytor.
  Så här kan mitt matintag en dag se ut:
  Frukost: två-tre stekta ägg två skivor bacon
  Lunch: kycklingsallad med dressing (ibland inget)
  Middag: oftast efter nåt lchf recept eller typ thaigryta
  Kvällssnack: 1dl turkisk youghurt, brieost

  #53327
  Flami
  Deltagare

  äter du yoghurt var kväll?
  vad för sorts dressing har du till salladen, egengjord eller färdigköpt?

  jag själv är ingen expert i ämnet men jag har märkt på mig själv att turkisk yoghurt (guuud vad god den är) påverkar min vikt, även om jag bara tar 1 dl.

  Dricker du light drycker? det kan också påverka.

  Bit ihop o håll ut, jag håller tummarna för dig 🙂

  #53329
  alice
  Deltagare

  Tack för svaret!:)
  Äter jag lunch ute, kanske i gg i veckan är den färdiggjord. Ja, ska sluta med turkiskyoghurt och se om det blir nån ändring. Hade de mest som bukfylla ändå! 😀 Är de ok att ha grädde i maten då, och göra dressingar på cremefraiche? Hur ska man veta när de blir för mkt mejeriprodukter…?

  #53323
  Lillnettan
  Deltagare

  Jag gör ungefär så här: jag börjar i butiken med att välja varor med så låg kh-halt som möjligt, gärna under 5 g kh/100 gram. Sen lagar jag mat av det jag köper, och använder både smör, grädde, creme fraiche, ost, bearnaise och andra feta såser som fettkällor. Man behöver inte räkna någonting alls om viktnedgången funkar bra, ofta lär man sig efter ett tag vad man själv kan äta och inte äta för att gå ner. En bra sak är dock att kontinuerligt läsa på om lchf, kolla in tabeller med kh-halt i olika varor osv. Då råkar man inte få i sig kolhydrater som man inte vet om. Jag har koll på hur mkt kh jag får i mig, men protein och fett räknar jag inte nåt särskilt på. Om jag känner att jag snabbt blir hungrig så äter jag lite mer fett bara. 🙂

  OM viktnedgången går segt kan det vara en idé att börja dra in på mejeriprodukter eftersom det ofta är de som är boven. 🙂 Jag använder mig av ett kostverktyg som automatiskt räknar ut hur mkt fett, proteiner och kh jag äter samt även kalorimängd. Visst, man ska inte i första hand räkna kalorier men för mig hjälper det att hålla koll på dem också eftersom mitt problem ofta ligger i att jag får i mig bra mat men lite för mycket energi.

  #53328
  alice
  Deltagare

  Tack för råden! 🙂 vågen har börjat röra sig ner igen, jippie! Har slutat med Tyoghurt så få se om det också hjälper.

  #53326
  Flami
  Deltagare

  vad skönt att det börjar röra på sig igen, Alice!

  Fast du behöver väl inte sluta helt med yoghurten? Jag unnar mig det nån gång då o då, med en nypa vaniljpulver och lite sukrin.

  Tisdagar är min viktdag, och den dag jag unnar mig en cappuccino, och idag ska jag ha i lite grädde också. Övriga dagar dricker jag te.

  Fast just nu är jag så där vansinnigt sugen på vispad grädde med blåbär..så där sugen som man är när man inte kan sluta tänka på det…

  undrar om det är något bra på tv istället ^^

  #53325
  Mynlen
  Deltagare

  skippa sukrinet, håller bara sötbehovet i liv och du blir oftare sugen på saker som inte är så bra.

  #53324
  mctrollet
  Deltagare

  jag äter nästan aldrig mejeriprodukter under 30% fett=)

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.