Börjar varje dag som LCHF:are men slutar dagen som en tjockis!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Börjar varje dag som LCHF:are men slutar dagen som en tjockis!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3600
  Marika
  Deltagare

  Semester är inte bra när man ska hålla sig till en diet! Midsommar = potatis, sill och tårta… sen har det rullat på! ”Bara” en glass, ”bara” en chokladbit osv… Nu är det svårt att stå emot suget. Behöver lite peppning för att komma på rätt spår igen! 8)

  #54845
  Lillnettan
  Deltagare

  Rensa kyl & frys på onyttigheter och planera maten för ett par dagar framåt: frukost, lunch och middag eller vad du nu brukar äta. Handla sedan så du har det som behövs. Sen är det bara att köra stenhårt efter ”schemat” som du lagt upp – efter ett par dagar på rätt spår igen så minskar ju risken för att man trillar dit. Lycka till! Fokusera på ditt nya smala jag… 🙂

  #54846
  Aily
  Deltagare

  Ja, se till att inte ha något kolhydratrikt hemma. Min make och mina barn äter också lchf numer, men ibland vill barnen har lite godis eller makaroner och då köper de det själva.
  Det skulle inte falla mig in att ta deras saker. 🙂

  #54844
  xstina89
  Deltagare

  Jag känner igen mig i dig,det du skriver. Att när man tagit en chokladkaka vill man bara ha mer och mer sen är det svårt att låta bli helt enkelt. Men gör så här istället.

  För att börja med lchf måste man ha något som kallas VILJA, och det får du inte genom att läsa eller lära av andra utan det har du inuti dig och det är VILJAN som kommer få dig att klättra och klara målet. Det är tack vare viljan man lyckas med allt möjligt i världen.
  Så VILJA måste man ha, och vill du verkligen gå på lchf så var beredd på att det inte kommer vara en enkel match i början. Det blir bättre med tiden. Och med tiden kommer också kroppen och former synas och du kan äntligen känna att du lyckats och det innebär att du får mera självförtroende och självkänsla vilket i sin tur ger dig ännu mera energi till att fortsätta och kanske klara andra mål du har i livet.

  När jag började med lchf,vilket jag gjorde för 3 veckor sen så var jag fast besluten på att jag KLARAR DETTA SJÄLV. Och med den inställningen gick det ju som på en räkmacka. Första veckan var värst, jag hade kväljningar,mådde illa,ingen aptit etc etc men andra veckan blev lite bättre och nu på tredje veckan så känns det GREAT!

  När jag vill ”unna” mig något så dricker jag bara kanske 4 matskedar turkisk peppar(32% sprit) . Jag har varit en riktig godisråtta och det har ju satt sina spår på min kropp,men nu skippar jag allt som har med godis att göra,jag kollar inte ens på chokladhyllan på ica. Jag tänker bara på konsekvenserna och vilken ful kropp man får att godis.

  Ett långt inlägg,nu hoppas jag på att du har denna VILJA och ger dig fan på att du klarar detta,vi finns här,vi stöttar dig i vått och torrt.

  Nu,allt stort lycka till och skriv gärna hur det går här=)

  LYCKA TILL!

  #54849
  Marika
  Deltagare

  Tack ska ni ha för era svar! Problemet är att det är planeringen som är så svår när det är semester… dagarna blir aldrig som man tänkt sig! Ända tills jag kommer till det där cafét exempelvis så tänker jag; nu ska jag inte äta något som är fel… men väl där är det någon som säger genom min mun; Jag tar en våffla med mjukglass… ;D Haha… vem kan det vara?
  När jag är hemma går det bra, här finns nästan bara nyttigheter! Men jag vet att det bara är min egen vilja som kan få mig tillbaka på rätt spår och jag är nästan där igen! Jag har ju hållit på sedan i februari så jag vet ju att jag kan. Men suget är så otroligt starkt när man väl börjat fuska! MEN skam den som ger sig! 8)

  #54848
  Mynlen
  Deltagare

  din mun säger ”jag tar en våffla med mjukglass”. Men när den sen ligger på din tallrik kan du försöka att låta bli den. Kostar pengar ja, men det är kanske enda sättet för din mun att lära sig att säga sånt.

  jag vet att det låter knasigt. Men jag tror det kan fungera litet ändå. som en alkis som köper en pava vin och sen häller det genom avloppet…

  #54850
  Sonja Bjork
  Deltagare

  Det är synd att caféer aldrig har något LCHF vänligt, inte alltid så kul med bara en kopp kaffe eller en ramlösa. Då är det lätt att trilla dit på den där våfflan med mjukglass.

  #54851
  NussaF
  Deltagare

  En räkmacka utan macka borde väl sätta stopp för suget? Mitt knep är att att inte falla dit första gången, då är jag körd….

  #54847
  ulfons
  Deltagare

  Börja dagen med en riktigt kraftig frukost. 2 stekta ägg 1pkt bacon och en stor klick majonäs, så du blir riktigt mätt så ska du se att suget efter annat minskar rejält.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.