Bra dag, vad gäller mat?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3025
  Avatarfiddediddi
  Deltagare

  Ge mig råd snälla ni.
  Frukost
  1 avokado
  En halv burk tonfisk i olja
  3 msk Majonäs
  3 msk Creme fraiche
  En kopp kaffe med 2 msk grädde.

  Mellanmål
  1 kopp kaffe med grädde
  3 skivor skinka bredda med smör och gräddost.
  1 kokt ägg

  Lunch
  Omelett på 3 ägg
  Grädde
  Riven ost
  Baconbitar
  Creme fraich

  Mellanmål
  1 dl bär
  0,5 dl filmjölk

  Middag
  6 skivor porterstek
  Blandsallad med gurka, majs, paprika, tomat, fetaost och haricorts vertes
  Sås bestående av sky samt grädde
  1 glad rödvin

  Kvällsmat
  2 finn crisps med massor med bregott och gräddost.

  #47084
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Inte riktig LCHF. ganska många kh! Men om du trivs med maten är det väl ok? förundras bara över att du med gbp operation kan äta så mycket, men jag har ingen som helst erfarenhet av det egentligen. 🙂

  #47087
  Avatarfiddediddi
  Deltagare

  Hur gör jag för att få det mer LCHF? Tar tacksamt emot alla tips. Detta går utmärkt att äta, men tar lite mer än 60 min att äta upp 😉 Vilket är för mycket kolhydrater?

  #47080
  Avataralfons
  Deltagare

  Finn crisp bär och mjölk sedan tar du bara lite bladgrönt inte majs tomat och bönor avokado är bra fett men du kan inte äta det varje dag.Lycka till

  #47081
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Du äter lchf, men se över ditt kolhydratintag så småningom. Du kanske går ner på det du äter, men för mig skulle det inte funka. Jag fick dra ner på mejeriprodukter ordentligt. Räkna en dag på allt du äter utom kött, fisk, kyckling, ägg och smör. Då får du en uppfattning hur många kolhydrater du äter och kan justera det om så behövs. Lycka till!

  #47079
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Jag sitter och funderar… Du äter sex gånger varje dag. Blir du tillräckligt mätt av det du äter vid frukost, lunch och middag eller känner du behov av att äta mellan måltiderna? Särskilt i början när man äter LCHF så petar man gärna i sig mellanmål av gammal vana, men efter hand slutar många med dem för att de inte känner behov av dem. Om du kan, ät frukost, lunch och middag och strunta i mellanmål och kvällsmat. Testa ett tag och se hur det känns! Om du märker att du blir för hungrig, öka på fettet i huvudmålen i form av till exempel kryddsmör. Glöm inte att dricka mycket vatten också, ibland äter man fast man är törstig.

  Mejeriprodukter gör lätt att kolhydrathalten springer iväg – håll koll på grädde, creme fraiche, ost, filmjölk, mjölk osv. Många skvättar små… 🙂 Har man svårt att gå ner i vikt kan det hjälpa att byta ut delar av detta mot rent smör i stället.
  Kolla också upp kh-halten i grönsaker – majs tex. är väldigt sött, och även paprika och tomat innehåller en del kh.
  Finn Crisp skulle jag nog också strunta i om det gick. 🙂

  #47086
  Avatarfiddediddi
  Deltagare

  Tack snälla ni för era svar. Jag har inte varit hungrig en dag sedan jag gjorde min op. Äter mest för att jag måste. Så om jag äter färre mål så är det inte skadligt? Fett har jag svårt för att få ner, men det ska ändras på. Mejeriprodukter ska jag också se över. Är otroligt tacksam för era svar. Nu ska här kämpas vidare.

  #47082
  Avatarkarlv
  Deltagare

  Man skall hitta sin egen diet, finn crisp skulle jag aldrig ta bort från min egen till exempel. Håller med ovanstående att det är för många mål, själv äter jag sällan mer en 2 om dagen men man skall inte stirra sig blind på vad andra säger hitta din egen blandning. Läste någon av proffsen på forumet som skrev runt när jag började (i januari) att det viktigaste är att man mår bra och inte att man rasar i vikt – en lagom nedgång är bättre en en snabb även fall en eller annan kh slinker med under resans gång. Själv räknar jag inte kh, fett, protein mm när jag äter, jag vet vad som är bra och vad som är dåligt och har hittat en bra balans som gör att jag går ner 0,5kg i veckan.

  Lycka till!

  #47083
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Bra, bättre svar än vad jag (orkade) ge igår. jag var ganska trött…
  om du är mätt på ditt mål, varför skulle du äta mellanmål då?

  #47085
  Avatarfiddediddi
  Deltagare

  När jag gick igenom min op sa läkaren att jag skulle äta 6-7 ggr om dagen, trots att jag inte var hungrig. Men jag ska bortse från det nu, blir nog för mycket i slutändan tror jag. Har ätit mindre idag, och haft mer ork ändå….Hmm jag provar mig fram 🙂 Tack för alla råd.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.