Bränns fett på olika ställen olika fort?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4168
  ts-rex
  Deltagare

  Hej!

  Någon Guru här som har ett lchf-svar på frågan? Tidigare har jag läst (typ i BODY och på sajter) att fett på olika ställen på kroppen har olika lätt för att förbrännas. T ex fettet kring magen. Läste då om olika tillskott man kunde ta för att speeda på förbränningen, om allt från koffein till efedrin/ephedra (kemiskt och från Mahuang), ingefära, kanel etc etc och även olika kombis där en liten dos av värktabletter kunde ingå för att få synergieffekter. Nå, i sammanhanget, minns jag, det stod att olika fett (kring magen) var olika svårt att förbränna. Att det hade med kemi att göra…. minns inte begreppen men kan det haft med receptorer och blockerare att göra? Strunt i det! Till saken.

  Bränns fett på kroppen olika fort/lätt? Om, varför?

  Jag tror, hoppas, det är lika rakt över hela kroppen. Det syns ju exempelvis i ansikte och på armar först då fettet där är mindre än runt magen.

  Magen är ju ett case i sig här, man har ju fett utanpå och i magen runt organen. Någon skillnad där?

  Bakgrund. Har märkt att mitt midjemått stått still i två veckor nu. Dock har jag tappat något i vikt och känner – bara att klämma – att fettet runt magen blivit tunnare. Två veckor är i sig ingen tid. Kanske har med uppblåsthet att göra också, känner mig dock inte pruttig :-[ Har slutat med mjölk och ost sedan en vecka tillbaka för att se om laktos har något med trögheten i nedgången att göra.

  #64330
  Mynlen
  Deltagare

  det verkar så. Många går ner i vikt eller minskar omfång och byter om det veckan efteråt. Även verkar det som om fettet ”fördelar” sig annorlunda över kroppen.
  Varför, ja se, DET kan jag inte svara på 🙂

  #64329
  Gohper
  Deltagare

  Du kan aldrig styra var fettet förbränns bara att! Men generellt så är det vissa depåer som ökar först och minskningen sker relativt jämt. Och det fruktansvärt individuellt.

  #64332
  Reijo
  Deltagare

  För min del så försvann det från armar o ben snabbast =) Bara magen kvar o få bort för mig.. =) Men den vill inte riktigt 😛

  #64326
  toru
  Deltagare

  Jag märkte hals och armar först, sen ”midjan”. Låren är fortfarande ganska ”kraftiga” känns det som. Annars har jag nog krympt överallt.

  #64328
  mctrollet
  Deltagare

  jag har oxå minskat överallt, ganska jämt, men magen var ju störst så det klart det finns lite kvar där… men det minskar hela tiden utan att jag går ner i vikt=))

  #64331
  Moonbeam
  Deltagare

  Jag tror baske mig att alla mina sex tappade kilon satt i bh:n! >:(
  Sen är det ju så att kvinnor av naturen ska ”spara” sitt fett kring mage, höfter, lår, för att ha att ta av till en ev graviditet och kommande amning, så det kan vi tacka naturen för 😉

  #64333
  Ducati848
  Deltagare
  Quote:
  jag har oxå minskat överallt, ganska jämt, men magen var ju störst så det klart det finns lite kvar där… men det minskar hela tiden utan att jag går ner i vikt=))

  Tränar du nåt eftersom vågen står stilla men du blir mindre ändå? Jag är nämligen väldigt vågfixerad och ibland känns det som wow detta måste varit en bra vecka men vågen står stilla och då tröttnar jag och det är kanske dumt??!

  #64327
  mctrollet
  Deltagare

  Jättedumt!! Nä, tränar ingenting… ngn promenad ibland;)

  #64334
  luella
  Deltagare

  Jag tränar 3 ggr i veckan simmar 800 m varje gång men vågen står stilla. Och magen går inte ner verkar inte som jag gått ner nåt alls. jag är laktosinteolerant kan det bero på det? detta är ju inte svar på din fråga men jag är ny här och vet inte hur man skriver en fråga först.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.