Bryta platå? Kolhydratchock?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4756
  Avatarpoeta
  Deltagare

  hej! Jag har haft en platå där jag varit mycket strikt men inte tappat nånting på 2 månader… Tänkte utsätta mig för en kolhydratschock i två dagar och sen återgå till strikt… Är detta en bra idé? Vad är era erfarenheter?

  Det värsta är att jag inte alls är sugen på kolhydrater 🙁

  #72680
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Du får vara försökskanin! Jag gjorde så, fast omedvetet, och när jag sen körde på igen lite striktare så tog det omgående fart igen.

  TESTA!

  o rapportera sen! 🙂

  #72679
  Avatarpoeta
  Deltagare

  hmm.. Har varit mycket strikt, försöker minska lite på fett och tillföra lite mer KH… turkisk yoghurt och passerade tomater har jag längtat efter!!!

  #72673
  AvatarTompat
  Deltagare

  Men turkisk yoghurt och passerade tomater är väl okej i LCHF, knappast att betrakta som kolhydratchock.
  Testa istället att äta bröd, potatis, frukt eller pasta ett par dagar. Det gäller att tala om för kroppen att inte snåla, att det finns gott om mat.

  #72678
  Avatarpoeta
  Deltagare

  Fast jag har ätit väldigt strikt och max 1700 kalorier per dag under ett tag… och tränar styrketräning 3 ggr i veckan… Nu blir jag lite mer liberal, äta allt som har max 8 gram kolisar/ 100 gram, äta mindre kött än förut samt hålla koll på kaloriintaget.. så får vi se! tror det e nyttigare med liiite mer liberal Lchf än den strikta versionen i längden… 🙂 Har gått ner en centimeter sen jag började igår.. knasigt. Jag uppdaterar er, kom gärna med tips !!!

  #72672
  AvatarTompat
  Deltagare

  Räkna inte kalorier, snåla inte på kött eller fett. Ät dig mätt.
  Lycka till 😀

  #72677
  Avatarpoeta
  Deltagare

  försökte med mild kolhydratchock och mycket mat i tre dagar.. har gått upp i vikt… Mår dåligt. Nu ska jag köra på 250 gram kött per dag, samt oliver. I en vecka.. så får vi se vad som händer.. Måtte det lossna..

  #72675
  Avatarwar
  Deltagare

  När jag äter kolhydrater så gör jag det REJÄLT, sen tar jag igen detta under några dar och jag har fortsatt viktminskning

  #72676
  Avatarpoeta
  Deltagare

  fan va tungt det är att äta såhär lite.. somna hungrig varje natt..

  Kan man gå ner mer om man äter vanlig LCHF (Observera inte helstrikt) utan med max 20 gram kolisar per dag… Har inte mkt övervikt kvar… Liiiite, vill bara tappa 3-4 cm i midjan..

  #72671
  AvatarMynlen
  Deltagare

  somnar du hungrig varje natt äter du fel!

  #72674
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Ät inte så lite att du tycker det är jobbigt, då är du påväg att börja svälta kroppen och det finns ingen som helst mening med det. Stressa inte och ta det lugnt istället. Så länge du inta ska tävla etc och har en viss matchvikt att någ till ett visst datum så behöver du ju inte stressa. Slappna av, skippa vågen ett tag och ät din kost som du brukar äta så kommer det att släppa tillslut.

  Att chocka kroppen med ett massivt kolhydrats och kaloriiintag kommer inte ge den effekt du önskar, snarare tvärtemot eftersom att du antagligen kommer att hamna på ett överskott. Sedan är det även viktigt att du sköter sömnen ordentligt, inte minst för hormonbalansen i kroppen.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.