Cancer

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #844
  Avatarpastorn
  Deltagare

  Hejsan! Ny här är jag!
  Har hållit på med LCHF i ca sex veckor, och anledningen var från början att jag fick så svåra biverkningar vid behandling med cellgifter. Jag opererades för en elak cancer i dec. 09 och när vi trodde att faran var över visde sig att den metastaserat och spridit sig till flera svåråtkomliga ställen. Inget att operera och obotligt var doktorns ord. Efter den första cellgiftsbehandlingen fick jag svåra biverkningar av alla slag, och ett tag undrade jag om det verkligen var värt besväret. Jag hade redan tidigare tittat på en koständring och tog tag i problemet. Nu tre behandlingar senare sitter jag här, och har inte haft några som helst biverkningar efter de senaste gångerna, förutom att håret trillat av. Jag är till del med.utbildad och har noga granskat mina förehavanden och kommit fram till att de enda förändringar som gjorts är att jag börjat med selen 200 mikrogram/dag, och bytt till LCHF-kost.

  I veckan var det så dags för en första utvärdering av behandlingen och det visar sig att de svårplacerade tumörerna krymper, alltmedan en lite större, lätt placerad, tumör tenderar växa något.

  Det går inte att säkerställa att kosten gjort att biverkningarna försvunnit men jag skule nog ändå satsa mina pengar på det, och det faktum att cancerceller livnär sig på socker/kolhydrater är ju heller inte fel. Man ska slå skiten i huvudet från flera olika håll, och även se till att vara minst lika påläst som doktorn, för annars är det lätt att man blir överkörd av auktoriteterna. NU kör jag med kost, selen, motion minst fyra ggr/vecka och delar gärna med mig av mina kunskaper/erfarenheter, samtidigt som jag tacksamt tar emot tips och råd från andra drabbade, och/eller kunniga människor. Cancer är ett skit men med gemensamma krafter kan vi utrota den.

  Ps. Att jag också minskat 8 kg, med vad jag tycker bibehållen muskelmassa efter vägen är ju inte fel för en medelålders knubbis det heller. Ds

  #12809
  AvatarMulungu
  Deltagare

  Hej,

  Har presis själva mistat min morfar till cancer.

  Det är svårt det är det.

  Jag är utrolig glad för dig att det känns som att LCHF funkar så bra, kämpa kämpa..

  😀

  #12813
  Avatarpastorn
  Deltagare

  Hej!

  Ja det är svårt att mista någon man tycker mycket om, men det finns många sätt att gå vidare på och jag hoppas att du finner det som är rätt för dig. Att få en obotlig sjukdom är inte lätt, men som gammal kampsportare och maratonlöpare ser jag det hela som en ovanligt viktig tävling. Det gäller att fokusera på motståndaren, och försöka slå ut honom när han slappnar av. Samtidigt är jag väl medveten om attt dödligheten är hög och oddsen dåliga, men it aint over until the fat lady sings… och det är bara att fortsätta kämpa.

  Allt gott till dig 🙂

  #12810
  Avatarmbka
  Deltagare

  En bekant till mig fick tipset att grodda mungbönor. Det ska innehålla något som ska vara bra när man kämpar mot cancer. Tyvärr vet jag inte vad eller hur men det kom från antroposoferna i Järna.
  Det kanske finns information på nätet om mungbönor.

  Damen sjunger inte på länge med din inställning, du verkar stark som urberget. *energi*

  #12812
  Avatarpastorn
  Deltagare

  Mungbönor låter intressant, och jag ska kolla upp verksamma substanser. Styrka kan vara en gåva, på samma sätt som att teckna eller något annat. Jag har aldrig kunnat skriva vackert eller rita och måla, men själen har formats stark genom livet, och vi ska använda våra verktyg när vi behöver dem. Jag jobbar inom kyrka och psykiatri, och ser en hel del elände så jag är ändå tacksam för att livet trots allt är fint. En hustru som jag älskar, två fantastiska tonårsflickor, ett arbete som är mitt intresse, hyfsad ekonomi etc etc. + sidan kan göras hur lång som helst och då vore det fel att låta en sak, om även besvärlig, ta över och stjälpa alltihop. Jag är av tron att jag får den hjälp jag behöver, när jag behöver den och hittills i livet har det varit så.

  Allt gott

  #12808
  AvatarMulungu
  Deltagare
  Quote:
  Damen sjunger inte på länge med din inställning, du verkar stark som urberget. *energi*

  Helt enig, mycket inspirerende.. Tack 🙂

  #12811
  Avatarpastorn
  Deltagare

  Som en god vän sa till mig för ett litet tag sedan ¨vi ska bära varandras smärtor vi människor, för då blir våra bördor så mycket lättare¨. Det är så det borde vara i den bästa av världar, och jag lever varje dag, trygg i förvissningen att varje människa jag möter är mig vida överlägsen inom något område, och då spelar det inte någon roll om det är någon ur det lägre samhällsskiktet eller, socialgrupp ett. När vi vet att vi inget vet, då vet vi någonting och kan fortsätta lära, och när människan utnyttjar sin fulla potential, ja, då kan hon flytta berg som cancer hiv och annan skit, och det är det som är meningen med livet tror jag.

  Allt gott

  #12814
  AvatarMrsbig
  Deltagare

  Hur har det gått?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.