Caroliine blir fin :)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 77 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2819
  AvatarCaroliine
  Deltagare

  Hej!
  Tror det är dags för mig att starta en dagbok 🙂 Välkommen hit om någon vill läsa 😉 8)

  Jag har hållt på med LCHF i tre veckor nu, mår riktigt bra men det som stör mig är att varken måtten eller vågen vill ändra på sig.

  Jag tycker att jag har haft bra koll på mina kolhydrater, men eftersom resultaten lyser med sin frånvaro så får jag väl börja bokföra bättre vad jag äter. Tänkte jag skulle skippa mejeriprodukterna mer framöver också, framför allt byta ut mina gräddsåser till något mindre kolhydratrikt. Tänkte skrivit att jag skulle byta ut det mot något smalare men det var ju verkligen inte vad jag menade 😉 Förhoppningsvis kan det ju hjälpa så kroppen vågar släppa på reserverna 😉

  Dagboken blir ett bra stöd för mig hoppas jag, dels genom att jag själv kan se mönster och framgångar/bakslag, och sen för att jag hoppas kunna få peppning och hejjarrop när jag behöver det ::)

  Nu SKA mina otrivselkilon bort!!

  Nu kör vi så fettet ryker! 😉 😀 8) 8)

  #43752
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Välkommen och lycka till! Skriv du allt du äter här så kommer vi med glada tillrop om vi tycker det behövs;)

  #43802
  AvatarCaroliine
  Deltagare

  Jaha.. Imorgon ska jag börja bokföra allt jag stoppar i mig för att se hur det påverkar mig. Jag hoppas verkligen att siffrorna börjar röra på sig snart för jag tappar motivationen :- Det är inget kul att utesluta viss mat när jag inte når det jag vill >:( :'( Visst har jag fått massa andra hälsovinster men det väger inte upp en dålig dag som denna… Känner mig riktigt nere. Det känns som allt jag äter sätter sig som ett smäck på magen nu, psyket spelar mig väl ett spratt när jag äter en massa fett… Vet inte om jag seriöst har förstört mina hunger- och mättnadssignaler, känner mig lite rädd för det. Har så lätt att ignorera båda typerna av känslorna så tänk om jag gör det omedvetet… :-[ Hjärnspöken! Man ska inte tänka så mycket ::)

  Gillar gemenskapen som finns på den här sidan, perfekt sätt att bli peppad att fortsätta! Jag kan ju inte ge upp redan… 🙂 Och imorgon är en ny dag, hoppas jag har en lite trevligare inställning till maten och min kropp då! 🙂

  [move]GO GO GO!!!![/move]

  #43731
  AvatarAnonym
  Gäst

  Välkommen hit:)
  Känner precis som du, tycker inte heller om att utesluta viss mat. Speciellt inte mejerierna:(
  Har börjat med det denna veckan för att jag stått stilla ett tag, men ska se om det händer något.
  Jag har denna veckan känt mig mer plufsig utan mejerier än tidigare med. Men man får hålla ut, förhoppningsvis så kommer det:)
  Lycka till!!

  #43753
  AvatarKnuffa
  Deltagare

  Hej och välkommen!

  Tänk på att äta ordentligt med fett så att du blir mätt. Tänk också på att äta dig mätt varje gång du äter…och ät när nu är hungrig! Du blir mätt av fett vilket kommer resultera i att du narturligt minskar dina portioner så småningom. Grädde kan du använda, men ha i åtanke att varje dl innehåller i runda slänger 3 kolhydrater. Använd smör som främsta fettkälla, stek i det, gör kryddsmör eller ta bara en klick bredvid när du äter ägg.

  Ta trollets råd och skriv ned vad du äter här så kan vi hjälpa dig.

  Lycka till nu! 😀

  #43751
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Jag har klart överdrivit mat och fett intag sen jag kom hem från spanien för o snabbt få igång fettbrasan igen… nu börjar jag ana fettmättnaden igen… sååå skönt!! Ge inte upp=))

  #43801
  AvatarCaroliine
  Deltagare

  Jag hoppas verkligen min kropp spelar mig ett spratt nu! Idag visar den där platta dumma jäkliga saken i badrummet +6 hg mot vad den gjorde igår >:( Jag vet att vikten kan pendla och att man inte ska väga sig varje dag, men jag gör det ändå för att ”komma ihåg” att fortsätta kämpa. Annars struntar jag i allt om jag gör ett snedsteg, och det vill jag ju inte. Men jag väger alltså mer nu än vad jag gjorde när jag började med LCHF. Vet inte vad jag gör för fel! Inte ens vattenvikten fick jag vara utan… 😮 De andra dagarna har jag åtminstone legat väldigt stabilt med vikten, men idag vart det plus. :-[ Jaja. Nu har jag ventilerat mig! Bara ta nya tag.

  Idag ska jag börja dra ner på användandet av grädde, får se om det händer något då. Det är ju trots allt lite kolhydrater som faktiskt går att utesluta 🙂 Ska vara bättre på att skriva in vad jag har ätit så jag får en klar bild av intaget 😀 Hoppas verkligen att det (och ni!!) kan hjälpa mig att se vad jag gör för fel! ::)

  Kanske är det så att min stackars kropp fortfarande lagrar det den får i sig för att den är livrädd för att inte vara beredd när min nästa svältperiod kommer… Där har jag mig själv att skylla! Men jag har inte tänkt genomlida någon mer svält nu, hoppas kroppen också kan förstå det snart! 8)

  Tack för ert stöd! Ska försöka byta ut fler fettkällor mot mer smör, och hoppas att det går bättre då… Jag äter mig mätt, men det skrämmer mig på något sätt för jag vet inte hur mätt jag hade varit om jag inte hade lärt kroppen strunta i vad jag känner. Det känns lite som att min mättnad egentligen kanske skulle innebära överätning. Men – jag kanske tänker för mycket! 8)

  Biktar mig senare 😉 Ha en bra fredag!

  #43750
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Det är lätt att fixera och tänka för mycket i början=)) Släpper snart ska du se!! Lycka till

  #43800
  AvatarCaroliine
  Deltagare
  Quote:
  Jag har klart överdrivit mat och fett intag sen jag kom hem från spanien för o snabbt få igång fettbrasan igen… nu börjar jag ana fettmättnaden igen… sååå skönt!! Ge inte upp=))

  Ska absolut fortsätta kämpa! 😀 Men jag tycker att med så mycket fett som jag äter så borde jag ha en redigt stor brasa nu! Får analysera lite mer och se om jag hittar dolda kolhydrater eller om jag helt enkelt kanske får i mig för mycket kalorier (absolut, min mage är en ugn ::)). Efter tre veckor tycker jag att brasan borde vara igång. Försöker intala mig själv att kroppen bara är rädd för att släppa mitt fett, och i så fall tycker jag att det borde komma igång snart 😉

  #43749
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Det borde den verkligen… du ska se att det kommer ett hopp till nästa vecka=)

  #43799
  AvatarCaroliine
  Deltagare

  Då var fredagen snart till ända. Idag har jag skrivit in det jag ätit i matdagboken och jag tycker det ser rätt bra ut 😀

  Frukost: Ägg, majonnäs, skagenröra.
  Lunch: Salami, creme fraiche, purjolök, brieost.
  Middag: Lax, majonnäs, creme fraiche, stenbitsrom.

  Totalt intag
  Fett: 135 g 82 E%
  Protein: 57 g 16 E%
  Kolhydrater: 8 g 3 E%
  1468 kcal

  Känner mig nöjd 🙂

  #43798
  AvatarCaroliine
  Deltagare

  -0,9 sen igår 😀 Tror bestämt att vågen lever sitt eget liv! Men lite motiverande är det ju i alla fall.

  Idag blir det en tripp med mor min och storhandling 🙂 Ha en fin lördag alla! 😀

  #43748
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Om vågen lever ett eget liv åt det hållet är det ju helt ok=))

  #43797
  AvatarCaroliine
  Deltagare

  Även idag tog vågen ett skutt nedåt på -0,9! Alltså en minskning med 1,8 på två dagar 😀 Man kan ju fundera på vad det kommer sig, det kanske lossnar nu! 😮

  Igår åt jag kycklinggryta med kyckling, bacon, creme fraiche och purjolök + fetaost till det. Supergott! Och tydligen bra för vikten med 😀

  Äntligen släpper det 😀 Är riktigt taggad nu igen 😀 8)

  #43747
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ROLIGT!!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 77 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.