Choklad

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4349
  Avataralvalva
  Deltagare

  Som nybörjare på LCHF så har jag en fråga 🙂

  Om en helt normalviktig tjej (165cm 53kg) äter LCHF och fuskar EN gång i veckan med en 200g maraboukaka (onyttiga varianten, utan hög kakao)

  Vad skulle konsekvenserna bli?

  Jag förstår att det beror på vad jag äter annars, men någon som kan ge mig ett ungefärligt svar? :I

  #66326
  Avatarcitrus
  Deltagare

  Jag vet inte hur ny du är med LCHF, men jag skulle rekommendera att du kommer in i det ordentligt först, innan du överväger ifall du ska äta chokladen eller inte. Det är inte osannolikt att du efter en tid inte ens kommer vilja ha den där 200-gramskakan. Jag kan tänka mig att det kan sabba ens resultat om man fuskar för mycket i början, man kanske aldrig riktigt blir av med sitt sötsug då? Det tar ju ändå några dagar innan kroppen är back on track efter att man ätit ”för mycket” kolhydrater, så händer det en gång i veckan (särskilt i början) kanske man aldrig riktigt kommer in i det och då försvinner kanske ens motivation till slut.

  Det är bara hur jag tänker. Men jag vet inte vad som funkar för dig och vad ditt syfte med LCHF är. Du kan ju prova. Men jag skulle inte gjort det förrän det gått ett par månader eller så.

  Smakade lite av nån sorts kaka för några dagar sen, det enda klart söta jag ätit sen jag började med LCHF i maj. Jag blev helt förbluffad av den söta smaken, jag kom inte alls ihåg den som så explosiv. Jag förstod inte vad som skulle vara gott med smaken jag kände. Jag var inte alls sugen på mer i alla fall. 🙂

  #66325
  AvatarMynlen
  Deltagare

  är du normalviktigt händer nog inte mycket, om du äter LCHF och chokladkakan.

  LCHF för normalviktiga behöver oftast inte vara så strikt alls, så om du känner för det och äter det medvetet, njut av det.

  #66327
  Avatarsmrp70@gmail.com
  Deltagare

  Håller med föregående talare!! 😉

  #66324
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Konsekvenserna blir ju att din kropp lagrar kolhydrater som i sin tur binder vatten, så du kommer gå upp i vikt och kanske bli bubblig och uppblåst/gasig i magen, och sen när du är strikt igen så måste kroppen göra sig av med de lagrade kolhydraterna innan den kan börja förbränna fett på nytt. Viktnedgången kommer liksom ta hoppsaskutt 🙂 eftersom den hela tiden stannar upp ett par dagar under tiden som kroppen töms på kh. Men om du inte har som mål att gå ner i vikt utan bara vill äta lchf för att må bättre så spelar det nog ingen större roll.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.