cloetta choklad 1% socker

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1083
  Avataroskar
  Deltagare

  Hej,

  Nu har jag hittat cloettas mörka choklad med 72% kakao och endast 1% socker, dock är det en hel del sockeralkoholer, något mer än totala mängden kolhydrater i ex lindts 70%.

  Vilken är att föredra? beror det på hur känslig man är för sockeralkoholer/sötningsmedel?

  Kan man mäta insulinpåslag efter sötningsmedel?

  Kan man mäta sitt eget blodsocker / insulinnivå hemma?

  #15219
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Vilken är att föredra? beror det på hur känslig man är för sockeralkoholer/sötningsmedel?

  Det beror väl mest på hur mycket plats du har för kolhydrater i din kost ???

  Hur har du fått fram att Cloettas 72%-iga choklad innehåller 1% socker? Googlar jag så hittar jag bara Cloettas 72%-iga choklad utan tillsatt socker. Istället innehåller den maltitol o sukralos (som kan orsaka mutationer o cancer, gött!)

  Visst kan man mäta sitt blodsocker hemma, det gör ju diabetiker. Men är det värt att köpa en massa dyra apparater + stickor o sitta o sticka sig i fingrarna bara för att ha nöjet av att äta en halväcklig choklarkaka (vars sockeralkohol dessutom ger dig diarré)? Fast ibland kan ju godisdjävulen göra en desperat 😉

  #15220
  Avataroskar
  Deltagare

  på innehålls förteckningen stod det 1g socker per 100g. totalt 40g kolhydrater varav alla utom det grammet var malitol och suckralos.

  Om inte det ger något insulinpåslag kan jag tänka mig en sådan bit då och då.

  Lindt och marabous choklad över 80% gillar jag nämnligen inte och på detta viset får jag inte i mig så mycket kolhydrater.

  #15218
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag hittar fortfarande inte din chokladkaka bland Cloettas sortiment. Är det en gammal kaka?
  Man brukar räkna 50% av kolhydratmängden i en vara om den är sötad med sockeralkoholer. Nu vet man ju inte fördelningen på maltitol respektive sukralos. Men räkna med 20 g kolhydrater för att vara på den säkra sidan.
  Saxat direkt från Viktvägvisaren:

  Maltitol (E 965 ): En sockeralkohol som ger kalorier och blodsockerpåslag, men inte lika mycket som vanligt socker. Det är däremot snällt mot tänderna. Klarar uppvärmning. Maltitol omsätts långsamt i kroppen och kan därför ha laxerande verkan eller ge magproblem vid stor konsumtion. Vanligt i tuggummi och godis.

  Sukralos, Splenda (E 955): Supersött, vanligt artificiellt sötningsmedel som tål upphettning. Går rakt igenom kroppen så det ger inga kalorier eller blodsockerpåslag.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.