Cola Zero vs. Cola Light

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4184
  Avatarelsabelsa
  Deltagare

  Jag har lagt märke till att många av er (trots att det inte riktigt tillhör lchf) unnar er Cola Zero då och då. Något jag också gör. Men jag har tänkt mycket på det hela, jag blir så ohyggligt törstig efteråt. Mycket torrare i munnen än med cola light. samt att den smakar sååå sött!
  Av nyfikenhet googlade jag skillnaden mellan de två och fick upp den här artikeln: http://www.fulcola.com/cola/Coca-cola+zero och nu tänker jag att jag hellre tar cola light om jag blir sugen. Har ni några tankar/erfarenheter om detta? 🙂

  #64771
  Avatarpseu
  Deltagare

  Jag dricker Cola Zero ibland, men försöker låta bli att göra det för ofta då jag kommer från ett beroende där jag drack mängder av vanlig cola, dagligen. Jag har inte druckit Cola Light den här gången, men har gjort det förr, på den tiden den innehöll aspartam. Vet inte hur den smakar nu när de bytt sötningsmedel.

  Jag dricker så gott som enbart mineralvatten om jag inte dricker vin eller cola och för mig känns det som mängden snarare beror på temperaturen än på drycken. Om jag har en kylskåpskall flaska är det lätt att hälla i sig någon liter, medan om den är rumstempererad så hålls mängden man dricker nere. Har inte tänkt på att jag skulle vara törstig efteråt, men samtidigt dricker jag ju en hel del mer än annars så länge den är kall.

  Mina lösa funderingar.

  #64773
  AvatarJori
  Deltagare

  Någon enstaka gång unnar jag mig en cola zero.
  För mig är valet mellan zero och light lätt, eftersom jag inte tycker om lighten. För mig smakar den bara sött.

  #64772
  Avatarwar
  Deltagare

  Är väl så att många män inte kan tänka dig att köpa en produkt som heter nåt med light eller diet, därav zero eller max.själv tycker jag att diet coke smakar skit men att zero är rätt god

  #64770
  AvatarVodo
  Deltagare

  Både cola light och zero innehåller aspartam nuförtiden. Detta är taget från coca
  colas svenska hemsida:

  Coca Cola light
  Ingredienser: kolsyrat vatten, färgämne (E150d), surhetsreglerande medel (E338, E339), aromer (inkl. koffein), innehåller sötningsmedel (aspartam, acesulfam K).
  Innehåller en fenylalaninkälla.

  Coca cola zero
  Ingredienser: kolsyrat vatten, färgämne (E150d), surhetsreglerande medel (E338, E331), innehåller sötningsmedel (aspartam, acesulfam K), aromer (inkl. koffein). Innehåller en fenylalaninkälla.

  Quote:
  Coca-Cola zero®

  I april 2007 kom Coca-Cola® zero – läskedrycken för killar – till Sverige. Drycken introducerades i flera andra delar av världen redan under 2006 och har blivit en stor succé.

  Coca-Cola® zero är ”Life as it should be”, det vill säga det bästa i livet utan tråkiga konsekvenser.
  I Coca-Cola® zero är den ursprungliga Coca-Cola® smaken bevarad, men de eventuella konsekvenserna av sockret är borta.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.