crohns sjukdom

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1358
  Avatargoamarie
  Deltagare

  I ett annat forum ( http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1076733) kom chrohns sjukldom upp. Och att hon inte skall sluta äta kolhydrater när hon har den.
  (http://sv.wikipedia.org/wiki/Crohns_sjukdom)

  dietisterna vill ju inte låta henne utesluta något (har vi hört den förr)? men om man kollar vad Wikipedia skriver så tkr väl jag att det är värt ett försök…. men jag är ju bara nybörjare på detta… så vad säger ni?

  #19293
  Avatarmagnetiskatankar
  Deltagare

  Dietister i all ära. Kanske har väl dom hjälpt någon, men i min värld är dom totalt oförstående om dietens påverkan och beteende i tarmarna. Hade jag följt dietistens råd till mig så hade jag varit en spillra av mitt forna jag. Tror att dom är lite av robotar som lyder en gammal tallriksmodell som dom krampaktigt håller taget om och vägrar släppa. Jag kunde inte följa ett enda råd hon gav mig- för fibrerna hade blåst upp mig till det tredubbla och kolhydraterna hade gjort resten tills jag sprack av smärta. Så ser jag på MIN värld av dietister och deras farliga råd. HHHUUUUAAA!!!!! :- :- :-

  #19289
  AvatarButirka
  Deltagare

  Det kan ofta vara klokt att strunta i både dietister, läkare samt psykologer och istället använda sig av lite eftertanke och sunt förnuft.
  Min läkare sa åt mig för elva år sedan att jag absolut inte borde röka cigarr, jag skulle få sämre immunförsvar, mina lungor skulle ta skada samt ditten och datten.
  Nu elva år senare har jag knappt varit sjuk alls, förutom magsjuka och likn. Min lungkapacitet är något bättre än genomsnittet i min åldersgrupp trots att jag lever på
  cigarrer och kaffe.
  Nej, jag ser kosten och överbefolkning som ett större hot än tobaken. Det har jag dock inte sagt till min läkare då han förmodligen skulle dumförklara mig.

  #19290
  Avatargoamarie
  Deltagare

  så ni menar båda att hon med crohns sjukdom kan äta lchf och må bättre?

  jag tkr det skulle vara en bra idé men jag är ju bara lekman :p

  #19291
  AvatarPrecious87
  Deltagare
  #19292

  Crohns är ju en inflammatorisk sjukdom. Kolhydrater föder inflammationer.

  #19287
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Kolhydrater föder inflammationer

  Säger vem? Då borde alla vegetarianer vara vandrande inflammationshärdar. Det konstiga är ju att många botar reumatism o artit med råkost o vegetarisk fasta. Hur går detta ihop? 😮

  #19288
  AvatarButirka
  Deltagare

  Dessutom är ju Kitavafolket bland dom friskaste folk i världen, och deras kost består till mycket stor del av kolhydrater i form av frukt och grönsaker.

  För övrigt har jag fått den uppfattningen att veganer samt vegetarianer är väldigt friska bortsett från att den del har svårt att få i sig tillräckligt av vissa vitaminer och likn.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.