Dålig mage… hjälp!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4621
  AvatarEmmaIna
  Deltagare

  Jag har en mage som man bara inte leker med. :-[ Kan få magknip, diarré, gaser och riktiga smärtor närsomhelst och hursomhelst. Jag har ”studerat” mina matvanor (vilka kan räknas som goda, bra råvaror och ”lagom” av allt) men inte kunnat hitta någon röd tråd som gör att jag kan lista ut vad problemet är. Jag har utretts för både gluten och laktos. Det har gjorts titthålsoperation. Det är helt enkelt ”inget fel på mig” trots att jag dras med detta problem varje dag. Tillslut har läkarna genom uteslutningmetoden mumlat fram IBS för det är ju väldigt bekvämt när man inte hittar någon annan orsak.
  Då provade jag LCHF för ett tag sedan. Mina bekymmer var som bortblåsta! Magen fungerade perfekt och alla smärtor var ett minne blott. Tyvärr höll jag inte mig kvar i dieten då jag alldeles för mycket älskar både mackor och ris & pasta. Min mage återgick till sitt (normala tillstånd. Nu har jag börjat (för ett par dagar sedan) med LCHF igen och börjar må bra i magen. Men blir då lite nervös när jag sitter och läser alla saker som inte är bra med det och varför man inte bör hålla denna dieten… man blir ju inte så lite förvirrad över vad man ska göra… dessutom vet jag inte hur strikt jag måste vara, men det är väl något jag måste experimentera mig fram till.
  Någon som känner igen ”magscenariot” som har andra goda råd till mig?

  #70861
  AvatarVodo
  Deltagare

  vad är det som du hört inte är bra med LCHF? Varför tror du att det är bättre att äta något du inte tål (pasta, bröd osv) än en kost som din kropp uppenbarkligen mår bra av?

  Läs mer på kostdoktorn.se där finns jättebra fakta om kosten. Slå en kik i boken matrevolutionen också.

  #70862
  AvatarGittanXL
  Deltagare

  Hej!
  Jag har ätit LCHF sen början av augusti, och gått ner ca 10 kilo. Jättehärligt! Innan var jag också gasig, men nu har det blivit mycket bättre på den fronten. MEN, det jag ville säga var att jag var också lite skeptisk i början! Så jag har varit hos läkarn och tagit massa prover, och ALLA prover var bra efter 3 månader! Kolesterol och blodfetter låg i till och med i underkant av medelvärdena! Kändes så skönt att få det bekräftat, att dieten/livsstilen funkar och att jag faktiskt går ner i vikt!! Känner du dej osäker kan du ju be om att få kolla dina värden efter ett tag, men det känns inte som någon fara alls!!
  mvh Gittan

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.