Det händer inget!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2857
  Avatarjag
  Deltagare

  Jag har läst att lchf inte fungerar för alla människor… kan det vara så att jag är en av dem!!??

  Jag har nu ätit lch kost i 3 veckor och har endast gått ner 1 kg. Det går aaalldeles för sakta.

  Funderar faktiskt på att skippa denna diet nu. Vill fortfarande gå ner runt 20 kg till och vill verkligen inte se ut som jag gör nu till sommaren. Sommaren närmar sig med stormsteg och vägrar att gå runt i kofta och svettas för att jag skäms för tjocka överarmar.

  Tror faktiskt att jag kommer släppa det här… nu har jag provat det här… jag har inte gått upp i vikt och det kanske är något för mig när jag vill jämnvikta men nu vill jag gå ner i vikt…. bli av med alla envisa gravidkilon. Det har gått 6 månader nu…de måste väck!!

  Blir nog tillbaka att räkna kalorier igen… mycket lite fett, lite kött och massor av grönsaker.

  Jag är hemskt motiverad men inget händer ju… känns som slöseri med tid just nu…. även om jag mår väldigt bra av att äta så här.

  #44542
  Avataralfons
  Deltagare

  Kan du hitta en bättre diet så ge den 3 veckor och kolla om det blir så mycke bättre lycka till

  #44552
  Avataremilia
  Deltagare

  Det går lite trögt för mig med, tänkte börja nolla från och med imorgon i iallafall en vecka och se om det får fart på saker. Det kanske vore något för dig?
  Förstår att det känns pissigt att man känner sig tjock inför sommaren men hälsan kan ju kanske få gå före.. Lchf känns liksom bra då.

  Berätta hur du gör så kan man ju peppa varandra 🙂
  lycka till!

  #44549
  Avatarjag
  Deltagare

  Jo, för 10 år sedan gick jag ner 22 kg med vikt väktarna på 5 månader.

  Och sist… ca 2 år sedan lyckades jag gå er 8 kg på 1,5 mån även det med vikt väktarna.

  Nu gick jag ju upp 30 kg under graviditet och tänkte att jag skulle prova något nytt. Men tyvärr är det nog så att lchf inte är nåt för mig eller så äter jag helt fel helt enkelt… fast jag kan inte se vad det är jag gör fel i så fall… ligger på runt 10 – 20g kolhydrater om dagen och mellan 1400 – 2000 kcal…

  Jag ska sova på saken… fortsätter väl till det är dags att handla och fylla på kylskåpet. Men som sagt kan verkligen tänka mig denna diet då det är dags för jämnvikt.

  #44548
  Avatarjag
  Deltagare
  Quote:
  Det går lite trögt för mig med, tänkte börja nolla från och med imorgon i iallafall en vecka och se om det får fart på saker. Det kanske vore något för dig?
  Förstår att det känns pissigt att man känner sig tjock inför sommaren men hälsan kan ju kanske få gå före.. Lchf känns liksom bra då.

  Berätta hur du gör så kan man ju peppa varandra 🙂
  lycka till!

  men hur gör man det… och hur vet man då att man får i sig tillräckligt med fett för att man ska gå ner i vikt? Finns ju kh i allt… då äter man kött och smör i princip!?

  #44551
  Avataremilia
  Deltagare

  ja, typ kött och smör. Inte så kul kanske men man behöver ju inte hålla på för alltid, man kan ju sluta när man känner för det och lägga till grädde och grönsaker så som man känner för.

  Jag ska iallafall testa ett tag, känner att jag inte har något att förlora iallafall. 🙂

  #44550
  Avataremilia
  Deltagare

  vågar man fråga vad du äter? Kanske finns det någon bov i dramat som du inte har tänkt på?

  Själv trycker jag i mig alldeles för mycket grönsaker, bär och grädde. 😛 Så det är nog därför det går trögt för mig.

  #44547
  Avatarjag
  Deltagare

  Jag har kostreggat på matdagboken och har hållt mig under 20g kolisar varje dag.

  Igår åt jag

  frukost: 2 kokta ägg med majonnäs

  lunch: 1 burk tonfisk blandad i 1 msk majonnäs, 1 msk 34% creme fraiche, lite salladslök och en halv stång selleri…serverad med bladspenat o 3 skivor gurka

  middag: tacos, guacamole gjord med 34% creme fraich, fläskfärs stekt i smör, lök, isbergsallad, gurka och champinjoner.

  2 koppar kaffe under dagen.

  #44544
  AvatarMynlen
  Deltagare

  ganska mycket grönsaker och mejerier.

  Jag stod också still ganska länge. Men en sak ska du även tänka på är att om du viktväktat flera gånger så har ”kroppen fått spader” och kan det ta längre tid för kroppen att fatta att den ska köra på fett nu ist för kh. Prova det litet längre, 3 veckor är verkligen inte så mycket!

  Dra ner på grönsakerna och mejerier och lägg till mera smör här och där.

  #44546
  Avatarjag
  Deltagare

  hm… ja, du har nog rätt med det här med viktväktarna och fettet. Min kropp fattar nog inte att den ska göra av med fettet. Men som sagt börjar bli lite rastlös…och särskilt nu när motivationen är så hög…känns som om jag bara står och stampar.

  #44543
  AvatarMynlen
  Deltagare

  En fråga… mår du bättre nu med LCHF än med VV? för det kan också vara en motivation!

  Jag tycker inte heller det går fort nog, verkar som mina mått har gått UPP denna vecka ist för NER, ganska omotiverande. (bytte våg så jag vet inte hur vikten ändrats) Men tja. jag mår väldigt bra på kosten, och det är nog en av dom viktigaste sakerna, att sen vikten går långsammare än jag vill får jag väl ta. Det har tagit flera år och graviditeter att gå upp, så det behöver även tid att lossna. Och jag är övertygat om att långsam viktminskning är bättre för kroppen än snabbkurer.

  #44545
  AvatarCaroliine
  Deltagare

  Jag har ätit LCHF i drygt tre veckor nu, och NU först händer det grejjer! Tidigare har jag stått still på både vikt och mått, men nu har jag tappat nästan två kilo på bara ett par dagar, utan att ha ändrat sättet att äta osv. Håll ut! Jag tror (som tidigare nämnts) att kroppen behöver lite tid på sig att förstå och ”lita på” att man äter ordentligt i längden…

  Ge inte upp!! Helt plötsligt släpper det!!

  Lycka till, och fortsätt skriv så peppar vi 😉 🙂

  #44540
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Ta bara majjo till lunchen… och mer. Skippa gucca och gör en ”kryddmajjo” till middagen… Mosa äggen i smör till frukost… Lycka till med vad du än väljer=))

  #44541
  AvatarKnuffa
  Deltagare

  Jag tror att de flesta som börjar med lchf börjar med alldeles för lite fett. Jag gjorde det och jag tycker mig se att det är många här på forumet som frågar om tips och råd kring just fettmängd. Mina enda konkreta tips är: Ät när du är hungrig, ät tills du är mätt och ät ordentligt med fett! 🙂

  #44539
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  *GILLA*

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.