Det här med alla fetter och får man äta frukt??

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Det här med alla fetter och får man äta frukt??

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2783
  Avatarkakan2
  Deltagare

  Har väl tänkt börja med lchf, mest för att försöka kunna stå mig bättre under dagen och dessutom har jag hört att det kan hjälpa krånglande magar. Men jag känner en viss oro. Man är uppväxt med att de mättade fetterna påverkar kroppen negativt inuti. Alltså blodkärl etc. Men här ska man bara äta det. Om jag häver i mig massa mättade fetter, vad är det som inte gör att de fastnar i mina vener när man påstått det i alla år. Vill ju inte att kroppen ska bli förfärlig inuti.

  Sen funderar jag på dehär med att man äter så mycket fett, är inte risken att man ska känna sig ”uppkörd”. Att äta bara grädde, de kan ju väldigt lätt få en att känna kräkkänslor. För mycket av det goda liksom…

  Och sist men inte minst, får man äta frukt. Har fått för mig att det är mindre bra. Men jag älskar frukt!!
  Tacksam för svar.

  #43340
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Det är just tvärtom. Läs på hos kostdoktorn, alla dessa margariner och ”konstgjorda” fetter gör mer skada än riktigt smör osv.

  Läs boken matrevolutionen,där får du också förklarat att det inte stämmer det du har lärt dig alla år!

  #43339
  AvatarAnna1989
  Deltagare

  Hur ska någonting som smälter vid kroppstemp kunna ”klugga” igen kärlen? Kolla vad som händer när stärkelserik mat ätits på en tallrik, det fastnar, medan fett ligger som en hinna som lätt går att ta bort 😉

  #43338
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Visst är det konstigt!! Men det verkar funka;) Frukt kan man unna sej som godis ngn gång, men mycket socker… se till att välja riktigt goda frukter om du ska ”fuska till det”=))

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.