det här med cola light?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2670
  Avataremelie
  Deltagare

  Hej alla kämpare!

  Jag undrar hur det egentligen ligger till med cola light? Har försökt läsa mig till det i forumet och många verkar undvika det eftersom sötningsmedel kan trigga igång deras sötsug. Är det ”det enda” som händer? Eller har sötningsmedel påverkan på kroppens insulin-utsöndring och därför stanna av viktnedgång?

  Har en riktig plugg-kväll framför mig, måste vara vaken och vill så gärna dricka lite cola, som ”belöning/motivation”. Men om det skulle stanna av min viktnedgång känns det inte riktigt värt det 😀

  Väldigt tacksam för svar!

  #41849
  AvatarAily
  Deltagare

  Jag går upp i vikt när jag dricker light-läsk. Men det tror jag beror på att jag dricker mer läsk än vatten, så det blir lite mer vätska i kroppen. Tar inte många dagar för det att försvinna igen.

  #41847
  AvatarFranke
  Deltagare

  Upp till var och en tycker jag, jag undviker lightprodukter för de smakar lurigt och jag vill helst undvika att äta massa kemikalier. Det är inte bevisat att det påverkar viktnedgång negativt, du får helt enkelt prova.

  #41853
  Avataremelie
  Deltagare

  Tack för svar! 🙂

  Ja, jag hade inte tänkt hälla i mig 2 liter, snarare en 33cl burk eller 50cl flaska. Jag får helt enkelt prova, se det som ett experiment.

  #41851
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Ställde samma fråga för några dar sen och fick till svar att det inte ska påverka insulinnivån. Fick väldigt kloka svar som jag valde att tro på, men har glömt hur de förklarade det 🙁 Tråden heter lightdricka, insulin? har jag för mig om du vill läsa de klokare svaren själv.

  #41852
  Avataremelie
  Deltagare

  Tack MsHisingen! Hittade tråden, mycket smarta svar! Är så glad att jag har hittat till det här forumet! 🙂

  #41850
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Tror inte det är ngn fara om det är ngn gång=))

  #41848
  AvatarVodo
  Deltagare

  jag drack ungefär en liter cola light i veckan när jag gick ned. Påverkade inte mitt söt- eller matsug nämnvärt, men det har förstört mina tänder 🙁 emaljen är jätteskadad. Så ingen mer cola light för mig 😀

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.