"Det känns i kroppen". Inbillning, önsketänk eller verklighet?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF "Det känns i kroppen". Inbillning, önsketänk eller verklighet?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 30 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3941
  Avatarts-rex
  Deltagare

  Hej!

  Undrar om det är någon mer som känt/känner att det händer något i kroppen? Ungefär som att man håller på att ”stramas åt”. Är inne på min andra vecka och har haft denna känsla i ca två-tre dagar. Minns att jag förut känt så. Känns skönt och bra! 😀

  Har i stort sett kört låg-KH sedan ett par år tillbaka. Har undvikit de där huvudsakerna att undvika. Har pendlat i vikt mellan 76-81 beroende på hur mycket ”syndat” under perioder. De perioder jag legat still har jag nu förstått berott på att jag haft högre proteinintag, inte fett. KH har jag fått genom sallad, mkt sallad, och en och annan frukt (mestadels banan) emellanåt.

  Det är när, som nu, kört strikt LCHF som det händer saker och jag känner att något händer. Är en skön känsla. Nu har bestämt för att låta dagarna med de där dagarna med de extra kilona vara (om än få som mina nära och kära säger) historia. Hålla min kropp som jag mår bäst av att hålla den. Det bästa är att LCHF också gör att man även på insidan mår bäst – både fysiskt och psykiskt.

  Må nu känslan jag har i kroppen vara inbillning eller vad som. Fine by me – det driver en vidare! Lusten att ta tag i motionerat har också vaknat till liv igen och känner mig allmänt piggare och gladare till allas glädje!

  Någon som upplevt/upplever detsamma – känner ni att det händer något i kroppen? Nyfiken!

  #61449
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag hade träningsvärk när min midja formades;)

  #61461
  Avatarts-rex
  Deltagare
  Quote:
  jag hade träningsvärk när min midja formades;)

  Gott! Är nu inte träningsvärk jag har iofs även om jag tycker att träningsvärk är ett skönt ont, lite som att få massage och det sticker ut i nervändar när trigger-punkterna masseras.

  När rumpan formas, får man bakverk då? 😉

  #61452
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Det beror på vilken form på rumpan du vill ha ;D

  #61448
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Det var troligen inte träningsvärka jag hade heller då jag inte tränade;)

  #61460
  Avatarts-rex
  Deltagare

  Är nog inte träningsvärk, nej.

  Jag tar promenader nu, skall straxt ut på en runda, och det ger inte ngn värk. Konstigt om det då liksom skulle kännas i hela kroppen.

  Promenaderna och motionerandet, löpning, som jag ämnar återuppta snart igen är främst för det mentala välbefinnandet. Jag mår bra av det, inte bara för motionen i sig utan för att man också får komma ut (bort) och bara vara en stund.

  Nästa helg skall jag också ”bara vara”. Utan motion. Skall låna päronens husbil och åka ut i skogen fredag-söndag. Själv. Äta god LCHF-mat, vila, sova, strosa lite i skogen, kanske meta en stund, koppla av, meditera/mentalträna, krama ett träd kanske 🙂 🙂 och bara njuta. Ingen TV, ingen laptop, ingen mobil (får endast vara påslagen under en timme, om någon vill nå mig får de göra det då!).

  Nå, hur som, det känns gött att det som händer i kroppen händer!

  #61447
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ha en härlig tid i skogen=)

  #61459
  Avatarts-rex
  Deltagare

  Det ska jag, tack!

  Är redan där i tankarna och vilar, snart följer kroppen också!

  #61470
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Tja!

  Har kört nu i 22 dagar, redan första veckan minskade ”svullenheten” och har gått ner från 116.6 till 110.3 kg, dvs -5.7 kg på att äta god fet mat och så lite kolhydrater som möjligt, helst under 5%. Dock missat på lite vattenmelon o jordgubbar o hallon nån gång…

  Känner liksom du en förändring som pågår och har liksom du fått mer kraft än vad jag någonsin haft i hela mitt liv. SANT! Piggare, gladare, klarar av mina mål, blir inte besviken på mig själv, jämnare humör, mm. KANON, bättre än lyckopiller som på sätt o vis har lite samma effekt. Blir ”jämn” tar bort ”eggen”, de djupa dalarna och de höga höjderna.

  Har sen 1/8 gått 40 min morgonpromenixer varje dag, vaknar 05.00 (två timmar tidigare än tidigare innan LCHF), hoppar tv4-nyheterna och ägnar tid till sånt som jag inte brukar hinna eller orka efter jobbet, städa lite, laga mat och bara ta det lugnt. SUPER! Tränar lätt styrketräning 2 dagar i veckan, a 25 min ungefär. Skönt! På helgerna försöker jag ta raska långpromenader i skogen på runt 10 km. Det formligen rinner av mig fettet!

  Är 190 cm o grovt byggd, tror jag satsar på 90 kg till att börja med. Sjukt att 20% av min övervikt försvunnit på 22 dagar!!! Tänkte att detta ska nog ta nåt år eller två att jobba bort med ”bra kost och motion”… verkar gå snabbare detta… overkligt snabbt, och det utan större ansträngning. Tvärt om! God lyxig mat, mer energi o stabilitet!

  Är mkt tacksam för att jag hittat LCHF!

  TACK! /J

  #61454
  AvatarJori
  Deltagare

  Härligt att läsa, Jannebananen! 🙂

  #61453
  Avatarwar
  Deltagare

  Har hållit på i exakt 14 dagar idag, resultatet har ju inte uteblivit -7kg på vågen och -4cm i midjan.

  Jag ser det klart på min kropp, magen har verkligen krympt och omgivningen har börjat fråga vad det är som händer med mig.
  Svaret förvånar ALLA.

  #61467

  Va härligt att läsa alla inlägg om hur bra det går för er!! Det peppar mig!! GRATTIS TILL ER SOM DET FLYTER PÅ FÖR! 🙂

  #61446
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Visst är det härligt!! =)

  #61458
  Avatarts-rex
  Deltagare

  Härligt Jannebananen!

  Det där med att gå upp klockan 5:00 är ett mål jag har också. Ja, att börja gå upp då igen. Räcker gott och väl att sova mellan 22-05. Jag älskar att läsa och säg att du läser en timme varje morgon, det är 365 timmars läsning! Man hinner med många böcker och lär sig en jäkla massa. Dessutom brukar jag ägna mig åt lite avslappning vid den här tiden, perfekt när ingen/inget stör, genom att förbereda dagen i tankarna och visualisera sånt. Det goda humöret man skapar då har man med sig hela dagen.

  Att gå upp klockan fem, den idén, fick jag av Robin Sharma (om på wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Robin_Sharma hemsida:http://www.robinsharma.com/) Här står om , Be wise, rise early: http://www.robinsharma.com/blog/06/be-wise-early-rise/ (En av idéer häri är att inte äta efter kl 19:00. Tror inte Robin förespråkar LCHF direkt så den tar jag inte notis av. Kroppen säger till om den hungrig så….)

  Nå, det var några ord om att kliva upp kl 5:00 det.

  #61450
  AvatarGohper
  Deltagare

  ts-rex, det är intressant det där med mattider.
  Kanske inte klockslagen som är så viktiga. 1½ år innan jag började med lchf så bestämde jag mig för att äta ”i tid” på kvällarna, dvs senast 3 timmar innan läggdags, det gjorde -10kg på ett år.
  Det är ju faktiskt bara att se till att man är hungrig då.

  I veckorna så sover jag länge, 0630, dagen är ju redan förstörd med arbete. Däremot helgerna så är det betydligt tididigare, man ska ju ta tillvara på den lediga tiden!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 30 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.