diabetes och LCHF

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5883
  Avatarwilmadonna
  Deltagare

  Hej hej, jag är ny här och tänker på att börjar LCHF, men jag har diabetes typ 2 och undrar hur det funker med LCHF??? Ngn som har erfarenhet med detta?
  Att ta bort kolydrater är bra, men jag undrar hur det är med alla fettet…
  Har inte börjat än, ska snart handla in mycket grejer…. läste oxå att man måste köpa vitamin D och Omega 3, stämmer det?

  mvh, Wilmadonna

  #90194
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  LCHF fungerar bättre än utmärkt för en typ 2. Det är ingen fara med fettet så länge det är naturligt som smör, kokosolja, olivolja och fett från kött och fisk. Jag är själv nästan typ 2 med fastesocker på upp till 6,8. Det sjunker på LCHF.

  Undvik alla snabba kolhydrater som rena sockerformer och stärkelse. Långsamma kolhydrater hittar man i ovanjordgrönsaker med några undantag.

  Läs gärna http://www.kostdoktorn.se/diabetes/ eller rättare sagt, jag uppmanar läsningen 🙂

  #90190
  Avataralfons
  Deltagare

  Det är det bästa du kan göra att gå över till LCHF om du har diabetes typ 2. Har själv kunnat md min diabetes medecin och mår bättre än på länge.

  #90191
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Omega-3 är mycket befogat som tillskott och 2-5 gram/dag är en lagom dos i mina ögon. D-vitamin likaså.

  När det gäller lågkolhydratskost och diabetes så är det en alldeles utmärkt kombination 🙂

  #90193
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  En väldigt solfattig sommar som denna kan man behöva D-vitamin, men annars är det tillräckligt att vistas utomhus mitt på dagen någorlunda lättklädd så här års för att D-vitamin ska bildas av kolesterol i huden genom solens inverkan.

  Enda orsaken jag ser till att lchf-are skulle behöva mer d-vitamin än andra är att man inte äter margarin eller dricker lättmjölk på lchf. Lättmjölk och margarin är d-vitaminberikat. Men andra källor som fet fisk, ägg, kantareller och trattkantareller är helt ok lchf-mat, så där får man ju inte i sig mindre än andra. Bröd och potatis och gryn är inte d-vitaminrika födoämnen.

  Äter man fet fisk är omega 3 inget man behöver köpa extra. Men tänker du uteslutande äta kött så behöver du ju extra vitaminer av alla möjliga slag. Dock är så ensidig kost inte att rekommendera för någon, inte under ngn längre tid iaf.

  #90192
  AvatarToo-tiki
  Deltagare
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.