Diabetiker… Snälla hjälp mig!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3420
  Avatarjessiehb
  Deltagare

  Jag har inte själv diabetes men jag behöver hjälp.
  Min farfar, 2 farbröder och min pappa har diabetes. Typ 2. Ingen av dem sköter sig!
  Min farfar har precis fått kallbrand i en tå pga misskötsel. Han har tidigare varit alkoholist men han har slutat med alkohol men röker som en borstbindare. Även fast han fått kallbrand så är det ingen av de andra som blivit bättre eller fått sig en tankeställare.
  Min ena farbror (som min pappa bor med) fick åka in på akuten och hade 23,3 i socker. Det är pga alkohol och chokladpudding och annat smått och gott… ”Man måste ju få unna sig” heter det hemma hos dem. Min pappa är envis som en åsna och tycker inte att nån ska säga till honom eller bestämma vad han får äta eller inte äta. Han förstår inte aaaaaalls hur han kan ha fått diabetes. Han har (som den enda i den familjen) aldrig varit speciellt förtjust i alkohol tidigare, men umgänget med min farbror har fått honom att dricka mer.
  Hade jag inte bott 70 mil från honom så hade jag bosatt mig där och lagat mat åt dem morgon middag och kväll för att visa att man kan bli fri från sockersuget… Det går tyvärr inte.

  Jag är förbannad som fan och orolig för min far…
  Vad kan jag ha som argument för att få in honom mer på lchf? Snälla ge mig tips och råd.

  Jag vet att han är vuxen och vill han inte så vill han inte, men jag vill göra ett försök.

  Help!

  #53115
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Jag har en kollega med diabetes och att vi började prata LCHF var för att han såg min grädde och Smetana. Jag blev ju såklart nyfiken då man kan tänka sig att en diabetiker mår bättre med minimalt med kolhydrater typ LCHF. Han sa att så är det och äter han mat utan eller med pyttelite kolhydrater behöver han inget insulin. Han har en pump tror jag det heter.Eftersom jag var så intresserad och hade massor med frågor till honom tog han med informationsblad han fått på sjukhuset som hjälper honom att hantera diabetesen. För mig var det MYCKET LCHF filosofi! Ta hem broschyrer, det kommer ju så mycket mer med diabetes om man inte sköter sig. Lägg bara broshyrerna på ett ställe där du vet att han får syn på dem, så kommer han nog att läsa. Lycka till!

  #53116
  AvatarBergstedt
  Deltagare

  Envisa människor måste inse själva, du kan inte tvinga dem eller trycka på dem information. Jag är precis så. Mitt förslag är att vara ett exempel, laga bra mat till dem och bjud när du är där ändå, döm dem inte och lägg fram ett förslag på att de ska prova LCHF några veckor så får de se vilken som är bäst – då väljer de ju själva.

  #53114
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Nä, tvinga ngn som inte vill går ju inte… be honom med bästa dotter rösten att läsa matrevolutionen… bara läsa, inga tvång… lycka till!!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.