Effekt?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5792
  Avatarkicki0811
  Deltagare

  Jag funderar på att börja med lchf och har läst på en hel del Det jag undrar är hur det blir om jag kör lchf men till exempel en dag äter ett äpple eller en pastamiddag. Är allt kört då eller är det bara att fortsätta? Det jag funderar på är det här med fettförbränningen, ”förstörs” den av att jag äter ett äpple/pasta och i sådana fall hur länge?

  Tacksam för svar!
  NybörjarKicki

  #89506
  Avatartoru
  Deltagare

  Det är väldigt individuellt hur mycket kolhydrater påverkar. Faran med att ”tillåta sig” en pastamiddag någon gång är att det ofta kan bli oftare och oftare och då är det naturligtvis inte så bra.

  Efter att ha läst Wheat Belly skulle jag noga akta mig för att ”fuska” med någon vetebaserad produkt som pasta. Hellre då ett äpple eller två. Men det har inte blivit så mycket sånt för mig de senaste två åren…

  #89510
  AvatarLullimumba
  Deltagare

  Jag frågade mig också det när jag skulle börja. Som Toru skrev ovan så är det ju individuellt hur mycket kolhydrater man tål. Det som avskräckt mig från att fuska är främst för att flera sa att då finns en risk att omställningsbesvären börjar om igen. Hade några jobbiga dagar och det känns inte värt att göra om. Men sen är det ju skillnad på ett äpple och en pastatallrik. 🙂 En del kanske klarar det toppen, du kan ju prova och se vad du tål.

  #89508
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  När du upplever och förstår hur jäkla bra LCHF är o funkar, kommer intresset av pasta o äpplen att minska drastiskt. Jag fuskar ibland, dock sällan, nån gång varannan månad kankse. iofs har jag inte valt varken pasta eller frukt de dagarna… mer typ glass, godis, bakelser osv…

  #89509
  Avatarpoppiloppan
  Deltagare

  Det är nog väldigt individuellt och i början körde jag jättestrikt utan några fuskdagar just av rädsla för att allt skulle bli förstört och att det skulle vara svårt att komma tillbaka.

  Det är nog bra att komma igång ordentligt före man gör avsteg och jag kan nästan lova att suget efter fusk kommer minska snabbare än du tror.

  Dock har jag nu efter ett bra tag kört LCHF on and off och inte haft några större problem att göra så, tycker inte att någon omställning varit värre än det första, som var sjukt jobbig. En dags fusk har kanske visat sig lite på vågen i form av vatten men annars inte gjort nån större skada.

  #89507
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Energiförbränningen pågår ju konstant i kroppen oavsett om du äter äpple eller bacon. 🙂 Däremot finns det förstås en risk att du faller ur ketosen om du matar på med massa kolhydrater, och då tar det ett litet tag att ”tömma lagret” igen så att kroppen börjar använda fett som huvudbränsle. Att säga att ”allt är förstört” är definitivt att överreagera; du avstannar troligtvis i viktnedgången en liten period och samlar på dig vätska, men den försvinner ju efter hand. Däremot är det ju inte så himla skoj om omställningsbesvären startar om. Jag hade aldrig så svåra omställningsbesvär men jag förstår att de som mår illa, har huvudvärk etc. inte gärna vill uppleva det på nytt.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.