Efter LCHF?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4508
  AvatarMarsechelon
  Deltagare

  Undrar vad som händer om man hållt på med LCHF ett tag tills man gått ner sin önskade vikt och sedan börjar äta normalt igen?

  #67810
  AvatarSaris
  Deltagare

  Om du börjar äta ”normalt” dvs så som du åt innan du började på LCHF kommer du med största säkerhet gå upp samma vikt igen, eftersom den tog dig hit.

  #67813
  AvatarMynlen
  Deltagare

  vada efter? ;D

  #67811
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  För mig finns det inte något e f t er LCHF, jag har insett att det är kolhydrater som gjort mig överviktig, trött, kräver en massa sömn mm. Det känns som jag fått ett nyt liv med fler timmar om dygnet med LCHF!
  Vad jag kommer göra när jag nått min målvikt är att återinföra en större (mer än de ca 10 grammen om dagen) mängd kolhydrater i min kost då framför allt i form av bär. Min plan är att sakterliga återinföra en viss betämd mängd åt gången samt notera allt för att se hur det påverkar vikten.

  #67814
  AvatarVivvi
  Deltagare

  Jag kommer alltid att hålla på med LCHF. Mer eller mindre strikt efter vad min kropp mår bra av. Och ska jag äta kollisar så är det bara vid speciella tillfällen och nån gång i månaden när jag vill göra nåt extra. Tycker det är mkt godare att tex. ta min kotlett ihop med broccoli istället för potatis….finns ingen anledning att vända tillbaka för min del.

  #67809
  AvatarVodo
  Deltagare

  troligtvis går du upp igen…precis som du gör efter alla andra avslutade bantningskurer. Det är därför de flesta äter LCHF resten av livet. 🙂 Som tur är slipper man vara hungrig med LCHF så det är inga problem med att ”stå ut”.

  #67808
  AvatarVodo
  Deltagare

  För att citera mig själv från en annan tråd:

  Quote:
  jag äter LCHF för livet. Med ”vanlig” kost (tallriksmodellen och GI-inspirerat och väldigt lite socker) gick jag upp 1-2 kg om året tills de slutligen var närmare 20 kg för mycket. No more! Nu ligger jag på 54 kg några kilo upp eller ned, sedan 1 och ett halvt år. Jag äter skräpmat lika ofta som innan (några gånger i månaden) utan att gå upp, så det är definitivt den ”vanliga” kosten som gjorde att jag gick upp.
  LCHF är ingen bantningskur utan en livsstil. Men det finns många varianter och själv följer jag en ganska liberal LCHF med uppemot 60 gram kolhydrater vissa dagar.
  #67807
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Jag är i ”efter LCHF” nu sedan ett halvår tillbaka och har hållt vikten hela tiden. Det år det tog mig att gå ner 30 kg gav mig helt nya kostvanor som sitter kvar, så någon större förändring har det inte blivit. Jag behöver inte räkna kolhydrater längre eftersom jag fortsatt äta på samma sätt som första året och då blir det fotsatt lågt kolhydratsintag. De gånger jag ställs inför valet att äta kolhydratsrika produkter så ställer jag mig frågan om det är värt det, vanligtvis blir svaret nej. Jag vet nu vad som gjorde mig fet och dit vill jag inte gå igen.

  #67812
  AvatarMynlen
  Deltagare

  det är därför jag undrade ”vadå efter”? För även om man ibland kan äta litet mer kh om man vill, jag tror inte man vill återgå till ”normalkosten” igen om man vet att man sväller så mycket av det.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.