En fråga om att väga/räkna kolhydrater i maten…

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare En fråga om att väga/räkna kolhydrater i maten…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3320
  AvatarBellaMio
  Deltagare

  Jaha inte mer än 1 dag gick det innan jag måste fråga igen, hahaha!!!

  Jag har nu skaffat mig ett konto på minmat.net för att lättare hålla koll på hur mycket kolhydrater jag får i mig. Främst för att jag hade svårt i början, gick inte alls ner och tillslut gick jag upp ett kilo, men då vips vände det och nu har jag tappat något kilo denna veckan! Så glad!!

  Hur som, till min fråga!

  Jag vill räkna ut hur mycket en biff väger av hela den satsen som jag lagade idag. Då har jag gjort så att jag har matat in vikten på alla ingredienserna som jag hade i biffarna (750 gram fläskfärs, 150 gram feta ost, 2 råa ägg, 50 gram soltorkade tomater, 140 gram bacon, och 100 gram ost, utöver detta bara fett att steka i) och får då upp att hela satsen då innehåller 8,25 kolhydrater.

  Så långt allt väl, men hur gör jag nu? Hela satsen blev 12 biffar men jag åt ju bara två! Ska jag dela 8,25 med tolv och sedan gånger två? Så hade jag gjort om det var ex pris som skulle räknas ut (fast med andra värden då så klart ;)) Men blir det verkligen rätt om jag gör så här? Jag får inte alls igång tänket!!

  Hjälp!!!

  #51823
  Avatartjugokiloner
  Deltagare

  när jag räknar de brukar inte bli så ofta längre men förr när jag räknade satte jag tallriken på in digitala köksvåg nollställde den och vägde varje dag som kom på tallriken på så viss fick jag exakta gram 😀 men då krävs det ju att man har en digital köksvåg

  #51822
  Avatarlousiie
  Deltagare

  Dela med 12 och sen gånger 2, eller så kör du 8,25 delat med 6 så får du svaret direkt, alltså hur mkt det är i båda biffarna!

  #51824
  AvatarBellaMio
  Deltagare
  Quote:
  Dela med 12 och sen gånger 2, eller så kör du 8,25 delat med 6 så får du svaret direkt, alltså hur mkt det är i båda biffarna!

  Det blir alltså rätt på det viset? Jag var så osäker och visste inte alls om kolhydraterna baserades på mängden eller om det blev samma antal kolhydrater oavsett hur stor mängd man äter.

  TACK för hjälpen!!

  Nu kan jag lägga in det här receptet i min egen samling och varje gång jag äter en sån här biff så kan jag enkelt räkna ut hur mycket jag fått i mig. 🙂 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.