En frukt och choklad fråga

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1199
  UlrikaTillheden
  Deltagare

  Om man vill unna sig en frukt .. vilken är bäst att äta??
  Eller ska jag avstå från frukt helt?
  Jag har ätit en ruta 90% choklad är det inte ok ??

  Tacksam för svar

  #16353
  Franke
  Deltagare

  en ruta mörk choklad är bara typ 3g kolhydrater, ingen fara alls. Sålänge det inte blir tio rutor :>
  Slå upp frukter du gillar på http://www.recepthjalpen.se/ och försök hitta de med minst kh-innehåll.

  #16356
  UlrikaTillheden
  Deltagare

  Tack det ska jag göra

  #16355
  Smaldrommare
  Deltagare

  Kan tipsa om en mycket god mörk choklad med hallonbitar i som finns på Lidl. Synd att jag inte kommer ihåg vad den heter, men den låg på ca 33 gr kh/100 gr. En hel chokladkaka funkar ju inte, men en liten ruta när chokladlusten sätter in…

  #16352
  Franke
  Deltagare

  Riktig mörk choklad ligger bara på ~18g kh/100g.

  #16354
  Eden2006
  Deltagare

  Ät ” riktig ” chocklad 18kol/100 gr och du blir garanterat ALDRIG sugen på chocklad…smakar vidrigt enl mig :)Kan inte tvinga i mig en bit ens. Försökte i helgen när sötsuget satte in men det gick bara inte….Men smaken är ju delad som bekant.

  #16357
  Becka
  Deltagare

  Hej!
  Jag kan tipsa om Lindts 90% mörka choklad. Den innehåller bara 14 gram kolhydrat/ 100 gram. Den är vidrig att äta som den är men här kommer ett tips på en dessert när du är sötsugen!
  Jag brukar breda ut lite frysta hallon i en gratängform. Sen hackar man bara lite mörk choklad över. Behöver inte vara mycket alls. Jag tar ca 3 rutor.
  Sen sätter du in det i ugnen på 250 grader i ca 5-8 minuter. Håll lite koll. Chokladen ska vara smält och hallonen varma.
  Till det här äter du mycket vispad grädde. Så supergott! Då får man också lite chokladkänsla och det mättar ganska bra. Har hittat det här receptet i min LCHF kokbok.

  #16350
  berittis
  Deltagare

  Jag tycker inte att Lindts 90%-iga choklad är vidrig att äta som den är. Jo, förut tyckte jag det men jag har ”tränat in mig” genom att först äta 70%-ig under ett par månader, sen 85%-ig också under ett par månader och nu äter jag den 90%-iga. Inga stora bitar, 1/4 ruta räcker att knapra försiktigt på för att bli nöjd. Nu kanske någon undrar varför jag absolut ville äta 90%-ig choklad och det beror ju naturligtvis på den lägre kolhydrathalten och på att man blir nöjd med bara lite. Sen är det ju inte fel att göra efterrätter på den också så tack för tipset. Ska testa det till söndagens efterrätt. 🙂

  #16351
  Franke
  Deltagare

  Mörk choklad är lite av en acquired taste, det blir ganska gott när man vant sig. Mättar sjukt mycket dessutom då det har högre fettinnehåll :).

  #16358
  EliSah
  Deltagare

  Prova att utesluta alla former av söt stimuli, inlusive mjölkprodukter och jag GARANTERAR att lindts 90% kommer smaka som en dröm!! Nom nom

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.