En massa ägg?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1283
  AvatarSalamander
  Deltagare

  Hej,

  Jag började med LCHF i måndags och läser riktigt mycket om det för tillfället för att lära mig och motivera mig ännu mer. När jag läser i forumets viktdagböcker ser jag att det är många som äter riktigt mycket ägg varje dag, där vissa har ett dagsgenomsnitt på 6-7 ägg. Är detta verkligen hälsosamt? Jag tänker dels utifrån vad ägg innehåller, och dels utifrån att kosten blir så enformig med omeletter/kokta ägg/äggröror som två av tre måltider på en dag. Jag har ingen koll själv, är verkligen ingen näringsexpert, så jag undrar vad ni andra tänker?

  /Salamander (Dagbok: If somebody's going to make it… Min resa mot -13 kg)

  #17373
  AvatarVodo
  Deltagare

  Ägg innehåller i princip alla vitaminer du behöver, förutom vitamin C, så egentligen kan du i stort sett leva på bara ägg. Det är inte det minsta skadlig att äta mycket ägg, så gillar man ägg är det bara att köra på.
  http://www.kostdoktorn.se/ofarligt-att-ata-agg

  Själv äter jag bara några kokta ägg i veckan, men sambon äter äggröra i princip varje morgon.

  #17372
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag har ätit lchf i drygt ett år och även om jag inte ätit så mycket ägg som andra gör så har jag fått i mig massor av smör, grädde och feta ostar. Fick svar på kolesteroltestet för några veckor sedan och mina värden är mycket bra, så vad som är farligt och inte kan nog (och det görs) diskuteras…

  #17374
  AvatarPetter
  Deltagare

  Ägg är kanon, men vi har ju alla under vår uppväxt blivit itutade av socialstyrelsen(och kanske även föräldrar) att ägg höjer kolesterolvärdet och att man ska äta sig mätt på potatis, ris och pasta, och glöm inte sex till åtta brödskivor om dagen!
  Det är billigt att producera kolhydrater, stark lobbying från livsmedelsindustrin har styrt vad vi ska äta. Samma sak gäller det här med margarin. När de flesta i samhället kroppsarbetade gick det bra med mycket kolhydrater, men få av oss jobbar med kroppen och vi svälter aldrig utan har alltid tillgång till mat.

  #17375
  AvatarAnnasi
  Deltagare

  Jag har turen att kunna köpa fina ägg från landet men kan känna att det blivit mkt ägg nu .Men man får leta recept o se om man kan köra blandat så man inte tröttnar.Men dock ägg är ett bra bindmedel i maten samt en mkt bra näringskälla.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.