Ensam ätandes LCHF i familjen, hur gör ni?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Ensam ätandes LCHF i familjen, hur gör ni?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1481
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Jag är den ende i familjen som äter LCHF sedan 1:a maj 2010.

  I början hade jag en helt egen meny, under grillsäsongen var det bara tillbehören som skilde och nu under hösten äter vi samma fisk/kött/fågel-rätt där jag oftast ersätter ris/potatis/pasta med ett par stekta ägg med olika kryddning.

  De eftergifter övriga familjen har fått göra är att använda Bregott i stället för bordmargarin, ut med majsolja och solrosolja till förmån för rapsolja och olivolja och ut med alla konstgjorda lågfettsgräddprodukter till förmån för äkta 40% grädde, dock i mindre mängd samt att majs och ärter inte finns med i sallader.

  Hur fungerar det för er andra som är ensamma om att äta LCHF i en familj där de övriga äter på som vanligt?

  #21079
  Avataralfons
  Deltagare

  jag lagar mat som alla kan äta jag använder riktigt smör och grädde.Reder aldrig såser utan låter dom koka ihop eller använder bara sky. Sedan serverar jag ris, pasta, potatis till övriga familjen.

  #21080
  AvatarFjottenkotte
  Deltagare

  Det är lite svårt.. Jag är 12 år, och äter ca 10g kolhydrater per dag.. Min familj vill inte anpassa sig, jag har 3 syskon, och så mamma och pappa såklart. Jag äter som jag vill om jag inte äter för alles för lite, jag äter inte kött men fisk och fågel. Jusst nu äter familjen äppelpaj, men jag vägrar att ens sitta vid bordet, mår dåligt av att se dom göra det. Om din familj inte vill äta LCHF, försök inte tvinga dem, de har jag och dom blir bara sura/Ledsna och arga. Jag försöker se att det är jag som ska äta nyttigt, men när jag ser hur amiljen äter så är det svårt att inte kommentera
  // Karl

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.