Exem av kolhydrater?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2703
  AvatarDuenD
  Deltagare

  Hej! För nâgra âr sen började jag fâ exem pâ handflator och fingrar. De kliar fruktansvärt mycket och bildar förhârdnader efter ett tag. Jag var hos dermatologen 2007 som sa att de var ”stressexem” och gav mig kortisonkräm för att lindra klâdan. Det hjälpte knappt sâ jag slutade att använda det; med tanke pâ hur dâligt kortison är för kroppen kändes det inte värt det.

  Sen jag började äta LCHF har de dock försvunnit! Först tänkte jag att jag inbillade mig, men sâ fort jag äter socker eller kolhydrater sâ kommer det tillbaks, exakt ett dygn senare. Jag undrar om nâgon har varit med om detta? Eller vet varför det blir sâ? Är sâ sjukt nyfiken, men vâgar inte ta upp det med doktorn. Har varit med om skrämda uppmaningar om att sluta med LCHF av läkaren tidigare, och pallar inte stâ där och försvara det ännu en gâng.

  Hoppas nâgon kan hjälpa!

  #42133
  AvatarMynlen
  Deltagare

  det skulle inte förvåna mig egentligen. Belägg har jag inte för det men om du äter LCHF äter du mer fett, blir huden ”fettat” inifrån :)) kanske det därför fungerar bra.

  #42135
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag har märkt en stor skillnad på min hud, den är mycket mindre torr och de små områden med torr hy jag brukar ha i ansiketet är helt borta. Det är nog mycket bättre att bli insmord från insidan 😀

  #42134
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Har läst om lchf och exem – tror det var i Sofi Hexebergs bok, men är inte säker.

  #42137
  AvatarDuenD
  Deltagare

  Haha ja, det är ju en rolig tanke att man blir smord ”inifrân”! Hursomhelst är det väl ytterligare en bra grej att adda den lââânga listan med positiva förändringar i kroppen som LCHF bidrar till. 😀

  Quote:
  Har läst om lchf och exem – tror det var i Sofi Hexebergs bok, men är inte säker.

  Ska kolla upp boken! tack!

  #42132
  Avataragnetasch
  Deltagare

  På Annika Dahlqvists blogg kan man läsa om hälsovinster med LCHF Här är det 28 kommentarer om eksem:

  http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=eksem

  #42136
  AvatarDuenD
  Deltagare

  Tack! Âh! Jag blir sâ glad av att läsa detta…! Men ska forks vidare i vad som händer rent fysiologiskt…borde ju finnas nâgon förklaring. Kanske nâgot cirkulatoriskt….

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.