Få ner kolhydrats mängden i kesella/kvarg!?!?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Få ner kolhydrats mängden i kesella/kvarg!?!?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3417
  downinvikt
  Deltagare

  Hej! Jag har hört att man kan få ner kolhydrats mängden genom att blanda till tex smör ? Hur funkar det? Mängden kolhydrater kan väl bara inte försvinna för att man drar i lite mer fett? Det är 3,6 g kolhydrater per 100g i den jag äter.

  #53097
  Froken Agg
  Deltagare

  Du har alldeles rätt i resonemanget att kolhydrater inte försvinner för att man drar i fett. Äter du 100g kesella så får du i dig 3,6g kolhydrater. Lägger du till smör så blir det 3,6g kolhydrater från kesellan + de kolhydraterna som finns i smöret du lägger till (dock inte mycket kolhydrater i smör ca 0,5g/100g)

  Det enda sättet att få ner antalet kolhydrater är att äta mindre kesella, exempelvis om du tar 80g kesella + 20g smör (2,88kh från kesella + 0,1kh från smör) och då har du totalt 100g kesellasmör-blandning men med 2,89g kolhydrater / per 100g kesellasmör-blandning.
  Men nu när vi ersatt en del av kesellan med smör så blir det även mindre protein så om ditt syfte med att äta kesella är att få i dig extra protein så ”sabbade” vi lite grann till förmån för fett..

  Jag brukar äta min kesella utan någon större fettberikning, kan ha i lite philadelphiaost för att det är gott samt några hallon för färgen och smaken 🙂

  #53096
  Lillnettan
  Deltagare

  …Man kan förstås också välja att köpa fetare sorters yoghurt/kvarg, de har ofta färre kolhydrater. 🙂

  #53099
  downinvikt
  Deltagare

  tack för svaren 🙂

  Sant dom fetare innehåller mindre kolisar, 2,9. Men anledningen till att jag köper den med 1% är att den kostar bara 11kr för 500g (lidl). Jag får helt enkelt dra i lite smör och mindre kvarg då.

  #53098
  downinvikt
  Deltagare

  Det är inte så att om man tillsätter mer fett, att man bränner bort lite av kolisarna? Fett ökar ju förbränningen 😀

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.