Fantastiska hälsovinster men tyvärr också mycket problem.. Hjälp!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Fantastiska hälsovinster men tyvärr också mycket problem.. Hjälp!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #386
  AvatarMrKarisma
  Deltagare

  Hej!

  Jag har nu ätit LCHF i ca 6 månader och har upplevt flera hälsovinster, bla, bättre sömn, finare tandkött, mindre besvär av pollenallergi, tidigare värk och problem med knäna är som bortblåsta, svamp på tånaglar är borta och tom min lilltånagel som varit förvriden och missbildad hela mitt liv har rätat ut sig! 😀 Har dessutom alltid haft svamp på tungan, men nu är halva tungan ren från svampen och jag hoppas det fortsätter så 🙂

  I början upplevde jag också ett otroligt lugn i magen.. det var underbart! Färre toabesök och från att ha haft nästintill diarre flera gånger i veckan så händer det nån gång varannan månad nu 🙂

  MEN! Jag blev redan efter två månader allergisk mot cocosflingor och cocosfett. Dessutom mår jag ofta illa och har kraftiga sura uppstötningar, har hänt ett flertal tillfällen att jag fått gå upp och kräkas på natten.. Är ofta också uppsvullen och har ont i magen på kvällen..
  Det går lite i perioder, men återkommer nu alltid.. Äter likadant som jag gjort hela tiden. Har prövat att äta mer fett och att äta mindre fett.. Har prövat att utesluta Laktos osv osv.. men inget fungerar… Kan jag ha fått magsår eller nåt liknande av LCHF?

  Skulle vara oerhört tacksam om någon annan kunde berätta om liknande besvär och har hittat en lösning..

  Problemet är ju att jag aldrig skulle kunna tänka mig att gå tillbaka till sockerkosten.. Jag har aldrig mått så bra som jag gör av LCHF då jag varti extrem sockermissbrukare innan..

  Snälla hjälp!

  #8794
  Avatarriksen
  Deltagare

  Det finns en flaska på apoteket som heter gaviscon som du kan ta en matsked efter maten. Vätskan lägger sig som ett lock och släpper inte upp magsyran. Hjälper inte det kan du ha fått som jag ett bråck på magmunnen så att det inte sluter tätt. Då råder jag dig att gå till läkare för håller magsaften på att stiga en längre kan det bli våldsamma smärtor ifrån matstrupen.Smärtor som enl. min läkare påminner om hjärtinfarkt men är kramp som skrämmer slag på en.

  Lycka till!

  #8793
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag har en ”normal” mage men fick problem av en testmedicin jag äter. Den innehåller mycket svavelväte som gjorde att jag fick ont i magen, mådde illa o fick diarré då o då.
  Då provade jag Probioplex mjölkbakteriekapslar, det är samma bakterier som finns i Verums hälsofil. Jag tog två om dagen (morgon o kväll) o det hjälpte. Om du vill titta på den:
  http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Mage-tarm/Tarm/Probioplex.htm&sClickID=Kelkoo-5-1

  #8795
  AvatarLissu
  Deltagare

  Jag har ätit lchf i ca 10 v.Jag har också fått problem med sura uppstötningar. Har köpt hem gaviscon och hoppas det ska hjälpa! Har ätit de i två dagar och det känns redan lite bättre!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.