Får ni också kämpa med andra?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4343
  AvatarMoonbeam
  Deltagare

  Jag har kört LCHF nu i 6 veckor. När jag körde sist 2006 funkade det toppenbra, fick massor av hejarop och ingen som ifrågasatte.
  Av någon anledning nu så blir jag ifrågasatt. Hela tiden. Främst av min man, och det är sååå jobbigt att hela tiden behöva försvara sitt sätt att äta! Vissa personer på jobbet (arbetar inom vården) ska diskutera detta och tror sig veta bättre, skrockar om att mitt kolesterol minsann kommer vara skyhögt osv osv. Jag har läst mycket om det här med kolesterol och LCHF och att det ju visar sig vara tvärtom. Men se har jag ingen RIKTIG forskning att uppvisa så ”gills” det inte. Suck! Att jag själv gått ner först 15 kg (2006) och nu 6 kg på lika många veckor, mår bättre, inte är sötsugen etc, verkar inte ha någon betydelse…

  Nån annan som får hålla på och försvara sig hela tiden?

  #66302
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Vissa kommer alltid att ha åsikter och käfta emot vad man än gör eller säger. En kategori människor tenderar att himla med ögonen och grimasera äcklat när man först börjar med lchf, för att sedan när man gått ner en del i vikt komma krypande och lite försynt fråga ”Hur gör du, jag vill också prova?”. En annan kategori hänger envist kvar vid argument som ”Hjärnan behöver kolhydrater för att kunna fungera” även om man säger att ”Okej, då har jag varit hjärndöd i sju månader nu då?”. ;D Du får väl göra ett hälsotest om ett tag för att utvärdera hur lchf påverkar dig, så kan du alltid visa upp det för tvivlande. 🙂

  #66311
  AvatarMoonbeam
  Deltagare

  Får göra total hälsoundersökning och sen tatuera in resultaten i pannan eller nåt 😉
  Ibland slår jag ifrån mig och låter det rinna av, men när även min man tjabbar och säger att när jag kan uppvisa forskning som styrker att LCHF är bra, DÅ ska han sluta tjata om att jag överdriver med fettet, så blir jag så trött…Kanske någon vet om det FINNS forskning?? Det är ju säkert oetiskt att forska på kost och hälsa, men utvärderingar av LCHF-kost borde ju finnas. Om inte annat så är ju Sten Sture Skaldeman ett levande bevis ::)

  #66310
  AvatarMoonbeam
  Deltagare

  Rättar mig själv och blir väldigt glad! Det FINNS forskning!
  http://espenrostrup.com/2011/09/11/10-dokumenterte-fakta-om-lavkarbo-diett/

  #66308
  AvatarFixaresorken
  Deltagare

  Jag har inte riktigt märkt av att folk hatar just på LCHF, dock så märker jag att vissa människor har svårt att ta att andra går ner i vikt på ett sätt som de anser vara ”enkelt”. Folk verkar tycka att LCHF är enkelt för att man inte behöver träna. De flesta jag har pratat med har varit stödjande och sagt att det är kul och bra, medans vissa andra bara säger ”Ja vi får se om du lyckas hålla den vikten”. Folk kan bli arga och avundsjuka på om det går för bra för en och då är det lättaste att klaga på metoden som man använder för att hålla sig glad.

  #66301
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag möts väldigt sällan av dessa problem. I de fall där folk bråkar så har jag ett blodfettsprov som jag visar. Behövs det så visar jag också en bild på hur jag såg ut för två år sedan. Då brukar ”kritikerna” sansa sig…

  #66305
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag var själv en skeptiker som sa”det fattar väl vem som helst att det inte är bra att äta så mycket fett” =))

  #66309
  AvatarJox
  Deltagare

  Mest är det frågor om hur fett kan ”ta bort” fett, hur det funkar, om det e på riktigt eller jag äter nått annat oxå, hur länge jag ska ”banta” eftersom det ”ALDRIG kan vara hälsosamt att äta LCHF under lång tid”. Så man får ofta förklara o försvara sig.
  Många försvarar sig själva med att ”jag som tränar så mkt behöver kolisar så jag kan inte äta som du” eller ”jag skulle inte kunna leva utan pasta, godis mm mm mm ” fastän jag aldrig försökt vända över någon. Så det e ett hett ämne märker man.
  Jag gjorde en test på Hvc förra veckan efter 10 veckor på LCHF o allt var bara finemang, utom min vikt då förstås!!

  #66304
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  men ljug o säg ”ska äta detta tills jag gått ner x antal kilo för det är så enkelt och gott” 😉

  #66307
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Tror att mycket beror på att det är så mycket ståhej om det i media nu… folk tror på allt som står i tidningen…

  #66303
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  det är ju inte ens en riktig lögn när jag tänker efter… du kan bara utelämna att du vill fortsätta sen=))

  #66306
  Avatarulor
  Deltagare

  Jodå, en del undrar hur länge jag ska hålla på med min ”diet”. 🙁 Då brukar jag förklara hur bra min mage mår av detta.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.